ЗНО з математики може стати обов’язковим для всіх випускників, – Гриневич

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін звернув увагу на погані результати з математики цього року

В Україні можливе запровадження обов’язкового для всіх випускників зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з математики. Про це повідомила міністр освіти Лілія Гриневич під час конференції “Нова українська школа – старт реформи, участь громад”, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Можливо ми будемо розглядати – зараз є дискусія, збільшення кількості обов’язкових предметів зовнішнього незалежного оцінювання, в тому числі з математики”, – цитують Гриневич.

За її словами, зміни не ухвалять з наступного року, адже на підготовку до них потрібен час.

“Але я бачу абсолютно зважену політичну обґрунтованість такого рішення”, – підкреслила вона.

Міністр зазначила, що одним із пріоритетів відомства є підвищення рівня викладання математики на всіх рівнях, оскільки в Україні є дуже гарна, елітарна математична освіта, проте середній рівень викладання цього предмета низький.

“Якщо порівняти всі предмети ЗНО, то найбільшу кількість 200-балльників маємо з математики, і найбільшу кількість учнів з найгіршими результатами теж з математики”, – пояснила Гриневич.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав результати ЗНО з математики “тотальною катастрофою” та заявив, що кожен другий абітурієнт не орієнтується в елементарних математичних правилах.

Раніше повідомлялося, що Український центр оцінювання якості освіти планує з 2019 року запровадити державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання для випускників коледжів та училищ з математики та історії України (на вибір).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.