На Франківщині фотограф-грибник набрів у лісі на ведмедя (фото)

Вражаючі знімки зустрічі з клишоногим від іванофранківця.

Житель Прикарпаття Михайло Мазур, професійний фотограф, окрім знимкування, має ще одне хобі – «тихе полювання». А останній похід до лісу по гриби завершився для майстра фотооб’єктива зустріччю із бурим ведмедем у Карпатах. Пише Фіртка.

Більше того, лоб у лоб грибник зіткнувся зі своїм «старим другом»: два роки тому в лісах Міжгірщини Михайлові трапився величезний бурий ведмідь із Червоної книги. Тоді мишко із чоловіком тільки уважно вивчили одне одного поглядами і, на щастя, розминулися без ближчого контакту. І ось днями практично в тому ж місці Мазур натрапив на цього ж клишоногого. Чим поспішив поділитися у своєму «Фейсбуку».

«Минуло два роки з часу зустрічі з господарем Карпат. На всіляке міг надіятися, але щоб зустрітися з ведмедем ще раз, та ще практично на тому самому місці, в мене й гадки не було. Однак наші лісові стежки знову ж таки перетнулися. Сталося це останньої неділі, коли мандрував горами. Як пам’ятаєте, погода стояла спекотна, так і хотілося зайти в затінок і вдихнути лісової прохолоди. Нога попри ногу, спираючись на палицю, нишпорив упошуках грибів і не помітив, як опинився на галявині, вкритій білими, – розповідає прикарпатець. – Та не встиг порадіти своїй знахідці, як з кущів вийшов ведмідь. Не повірите, той самий клишоногий, що два роки тому. Я запам’ятав його по світлій плямі на шиї. Тепер розмови не вийшло. Схоже, мій знайомий поспішав у своїх ведмежих справах. Ми якось переглянулися, подумки привіталися. Ведмідь навіть присів на секунду, але тут же піднявся і, не попрощавшись, спокійно побрів у хащі. Ось і все. Такою короткою виявилася наша несподівана недільна зустріч».

Читайте також  "Космонавт Тіна готова до відправлення": занадто модна Кароль випадково стала посміховиськом мережі

Результат минулорічної здибанки – фото зблизька вайлуватого володаря гір. Як виявилося, без фотокамери франківчанин навіть до лісу не ходить: каже, збираючи гриби, зробив уже чимало гарних світлин карпатської природи.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.