ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ ПИСЬМЕННИКІВ УКРАЇНИ СВЯТКУЄ 45-РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ

В Народному домі м. Івано-Франківська відбулися урочистості з нагоди 45-річчя від дня заснування обласної організації Національної Спілки письменників України.

IMG_9638_(1)

З цієї нагоди привітати ювілярів прийшли начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Федорак, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, громадськість краю та поціновувачі літературного мистецтва, інформує Фіртка з посиланням на прес-службу ІФ ОДА.

«Письменники, поети, літературні критики – це унікальні особистості, які відчувають духовні потреби власного народу, – наголосив у виступі Володимир Федорак. Своєю творчою працею вони примножують скарбницю української національної культури, очищують мистецьку ауру, пропагують ідеї добра, любові до Батьківщини, розвивають духовне здоров’я нації».

З нагоди свята колективу  обласної організації Національної Спілки письменників України, яку очолює прикарпатський літературознавець, критик, есеїст Євген Баран, вручили почесну грамоту управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації. Окрім того, за високі творчі здобутки, особистий внесок у розвиток культури Прикарпаття та з нагоди 45-річчя заснування організації  грамотами були також нагороджені Марія Вайно, Володимир Морозюк, Ольга Деркачова та інші визначні митці краю.

За словами Євгена Барана, сьогодні організація налічує  65 письменників. Усі вони мають вагомі здобутки на літературній ниві, адже є авторами багатьох книг, літературних проектів, мистецьких фестивалів.

Джерело: http://firtka.if.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: