Як відзначатимуть День Незалежності на Прикарпатті (програма заходів)

Традиційно, 24 серпня, українці відзначають День Незалежності. Цього дня в кожному місті відбуваються святкові заходи.

Івано-Франківськ святкуватиме 27-річницю Незалежності увесь тиждень. Які події відбудуться саме 24-го числа дізнавалася журналістка Версій. Отож, як святкуватиме усе Прикарпаття та Івано-Франківськ, зокрема, читайте у нашому матеріалі.

На День Незалежності, 24 серпня, у всіх храмах Івано-Франківська відслужать молебні за Україну і захисників держави.

Програма святкових заходів у Івано-Франківську:

10:00 – шаховий турнір (МШШК «Дебют»)

12:00 – фінал турніру з тенісу серед аматорів (КП «МФОЦ»)

12:00 – 17:00 – на площі перед Музеєм мистецтв Прикарпаття кожен бажаючий зможе намалювати на спільному полотні власний портрет. Мета акції – створення сучасного коллективного мистецького твору, а також документування приналежності до спільноти. Портрет як «слід», знак особистої присутності «тут і зараз», який кожен може залишити на полотні. У такий спосіб кожен потенційний автор отримає можливість залишитися в історіїм іста. Фіналом дійства буде урочисте дарування коллективно створеної роботи Музею мистецтв Прикарпаття.

13:30 – урочиста хода громади зі участю міського голови Р. Марцінківа (маршрут: Вічевий майдан – вул. Незалежності – вул. Мельника – Меморіальний сквер)

14:00 – екуменічний молебень за Україну та український народ (Меморіальний сквер)

14:00 – «Україна – це ми!» (Палац Потоцьких)

15:00 – Кубок ГО «Спільними зусиллями» з міні-футболу (майданчик Івано-Франківського коледжу фізичного виховання)

16:00 – Художня акція «Малюємо Україну» (площа Міцкевича»

17:00 –Концертно-розважальна програма «Ми – діти твої, Україно!» (Вічевий майдан)

17:00 – Танцювальна програма для всіх охочих «Танц-Данс на стометрівці» (пішохідна зона вул. Незалежності біля стоматологічного корпусу ІФНМУ)

17:00 – Зона релаксу для людей «Золотого віку» в рамках фестивалю «Все українське на новий лад» (площа Міцкевича та сквер Руської Трійці)

Читайте також  “Ворогові не побажаю пережити …”: Зграя бродячих собак напала на матір з дитиною

18:00 – Розважальна програма «Острів дитинства», квест для дітей в рамках фестивалю «Все українське на новий лад»(площа Міцкевича)

18:00 – Синхронне виконання духовного гімну України «Боже великий, єдиний» українськими громадами по цілому світу за участю Національного заслуженого академічного народного хору України імені Григорія Верьовки та хорових колективів м. Івано-Франківська (площа І. Франка)

18:10 – Святковий концерт Національного заслуженого академічного народного хору України імені Григорія Верьовки (площа І. Франка). Основу репертуару колективу становлять український фольклор, пісні й танці інших народів. У репертуарі є твори Б. Лятошинського, Л. Ревуцького, М. Лисенка та інших українських композиторів.

Це найбільший український професійний хор. Він має три групи: хорову, оркестрову та хореографічну, де на провідних ролях народні й заслужені артисти України, заслужені діячі мистецтвУкраїни.

20:00 – концерт рок-гурту «Брати Станіслава» (площа І. Франка)

21:00 – Концерт гурту «Плач Єремії» (площа І. Франка)

Урочисто відзначатимуть День Незалежності не лише в обласному центрі, а й в інших міста Івано-Франківщини.

Відтак, у м. Надвірна відзначення 27-ої річниці Дня Незалежності розпочнеться об 11.00 год. на майдані Шевченка. В програмі свята заплановано привітання керівництва та представників іноземних делегацій, нагородження краян, святковий концерт. Опісля буде організовано етнографічне подвір’я.

У м. Долина святкування Дня Незалежності розпочнеться о 10:00 годині з урочистої сесії Долинської міської ради. О 12:30 год. заплановано урочисті заходи з нагоди Дня Незалежності України: святкова хода вулицями міста у супроводі духового оркестру та покладання квітів до пам’ятника Борцям за Українську державу. 17.00-18:30 – освячення наріжного каменю на місці стародавнього замку Замкова гора.

27-у річницю Незалежності України у Калуші відзначать ходою у вишиванках та традиційними урочистостями на бульварі Незалежності. Проте будуть відбуватися заходи і в парку культури та відпочинку імені Івана Франка.Зокрема, 24 серпня тут відбудеться свято «Вареник-Fest», а на завершення – концерт за участі зірокук раїнської естради. З нагоди 27-ої річниці Незалежності України у парку відіграє концерт гурт «Полюс» разом з легендами української музики Тарасом Петриненком і Тетяною Горобець. Також виступить український рок-гурт «Цвіт Кульбаби».

Читайте також  У Калуші встановили музичний рекорд гітарним виконанням Gary Moore “Loner”. ФОТО+ВІДЕО

У м. Бурштин, 24 серпня, зранку в церквах міста будуть відслужені молебні за Україну та захисників нашоїдержави. В рамках святкування Дня Незалежності України, планується проведення спортивних змагань, а також турнір з міні-футболу. Святковий концерт відбудеться в приміщенні ПК «Прометей» за участю колективів міста.

В Коломиї з нагоди Дня Незалежності на Площі Відродження об 11:30 буде звернення Матері – України. Потім запланована святкова хода від міської ратуші до парку ім. К. Трильовського. Опівдні відбудуться урочистості та святковий концерт за участю мистецьких колективів міста. Пізніше відбудеться концерт-презентація монографії Ольги Колинди (Олександр Козаренко. Піаніст. Композитор. Музикознавець.». А також передпрем’єрний показ фільму «Міф» пам’яті Героя України Василя Сліпака.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.