На Прикарпатті річка знесла в прірву кілька будівель: під загрозою десятки житлових будинків (відео)

Через потоки води може впасти школа і дитячий садок, які знаходяться за декілька метрів від берега

В Івано-Франківській області жителі міста Косів побоюються, що через річкові води, які підмивають берег, десятки будинків можуть впасти в прірву.

Вода вже знесла кілька будинків. Поки це були нежитлові приміщення, однак ситуація може змінитися в будь-який момент. Впасти в прірву може школа і дитячий садок – їх корпуси за декілька метрів від берега.

Місцеві жителі самостійно не в силах врятувати свої будинки, а в міській мерії пояснюють, що зміцнення берега коштуватиме мільйони гривень.

“Таких коштів у містах, розташованих в гірській місцевості, апріорі бути не може. Сума вартості зміцнення берега дорівнює приблизно річному бюджету розвитку міста Косів. Тобто, якщо нам зробити цей об’єкт, ми можемо на рік міську раду закривати і більше нічого в місті не робити”, – повідомив міський голова Юрій Плосконос.

Місцева влада звернулася за допомогою до обласного департаменту екології. Там, в свою чергу, пообіцяли пошукати кошти, проте зможуть виділити не більше кількасот тисяч гривень. Ця сума може бути надана місту тільки восени.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.