СБУ ПРИПИНИЛА ДІЯЛЬНІСТЬ ОДИНАДЦЯТЬОХ АНТИУКРАЇНСЬКИХ АДМІНІСТРАТОРІВ У СОЦМЕРЕЖАХ

Співробітники СБ України протягом липня припинили у п’ятьох областях країни діяльність одинадцятьох адміністраторів у соцмережах, які розміщували в інтернеті антиукраїнські матеріали за вказівкою кураторів з російських спецслужб.

Правоохоронці виявили нові докази використання спецслужбами РФ соціальних мереж для шкоди державній безпеці нашої країни, повідомили в Службі безпеки України.

Оперативники спецслужби задокументували протиправну діяльність шести мешканців Одеси, двох – Київщини, жителя Бахмута на Донеччині та мешканців Чернівецької та Івано-Франківської областей, які були адміністраторами антиукраїнських спільнот у російських соціальних мережах “Вконтакте” та “Одноклассники”.

Модератори за вказівкою з Росії розміщували у соцмережах матеріали із закликами до зміни меж території України та з підтримкою терористичних організацій “Л/ДНР”. За антиукраїнську діяльність зловмисники отримували грошову винагороду від російських кураторів.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцями проживання адміністраторів співробітники СБ України виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами розміщення антиукраїнських матеріалів та отримання вказівок від російських спецслужб.

Дії зловмисників кваліфіковані за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: