Націоналісти готують потужний антиолігархічний мітинг: подробиці

6 вересня під Верховною Радою запланована акція, на якій від нардепів вимагатимуть ухвалити пакет антиолігархічних перетворень.

Про це сказав лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок в інтерв’ю.

“Олігарх – це зрощення державної влади, великих грошей і криміналу. Наше завдання – усунути вплив олігархів на владу та бізнес. Парламент сьогодні повністю олігархозалежний. 6 вересня ми виводимо людей під стіни Верховної Ради і будемо тиснути, щоб ухвалили пакет антиолігархічних перетворень”, – сказав політик.

Він зазначив, що антиолігархічний пакет складається з двох блоків.

Економічний передбачає повернення коштів із офшорів, демонополізацію і нове податкове законодавство. У політичний блок входять законопроекти про скасування депутатської недоторканності, про судову реформу, про імпічмент президента, про позбавлення корупціонерів права на грошову заставу.

“Це основні законопроекти антиолігархічного пакету, які запропонувала “Свобода”. Вони лягають на нашу концепцію соціальної та національної справедливості. Будемо тиснути на парламент, щоб ухвалили такі рішення. Не ухвалить цей – будемо заходити в наступний парламент, матимемо свою фракцію і будемо ухвалювати ці законопроекти”, – наголосив Тягнибок.

Зараз же Верховна Рада перебуває на канікулах. Наступне пленарне засідання відбудеться 4 вересня.

Також за словами очільника “Свободи”, Владі вигідна нинішня виборча система, ухвалення закону про нову намагатиметься відтягти до виборів 2019 року.

“Цей новий склад не буде кращим за ЦВК Охендовського. Там кожна людина кимось прибита. За кожним стоїть якщо не олігарх, то його служка. Вони все розприділили… Президент подав 14 [кандидатів у члени ЦВК], а треба обрати 13. Президент каже: давайте сигнальне голосування проведемо. Але фракції президента та “Народного фронту” більше. Вони спочатку сигнальним голосуванням проведуть своїх. Це проблема тих дрібних фракцій, які бавляться з ними в ті ігри.

Читайте також  Які дні сприятливі для квашення капусти у жовтні та листопаді, основні правила її приготування

Вони будуть мати контрольовану ЦВК, старий закон, який ще Медведчук придумав для Кучми, а потім Клюєв активно використовував для Януковича. Усі верещали на Майдані, що змінять той закон. Потім стали владою і подумали: “навіщо його міняти, це ж закон – супер для нас”, – заявив він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.