Вже завтра українцям відключать аналогове телебачення

У ніч з 31 серпня на 1 вересня 2018 року майже по всій території України відключать аналогове телебачення. Більшість українських телеглядачів перейдуть на “цифру”.

У Нацраді пояснюють, що цифрове телебачення є більш прогресивним, має високу якість телевізійного сигналу та більшу кількість програм, ніж аналогове.

Щоправда, не всі території України відключать від аналогового телебачення. Його залишать на територіях, прилеглих до кордону з Росією, у районі проведення Операції Об’єднаних сил на Донбасі та на території тимчасово окупованого Криму. Зокрема, в Донецькій, Луганській області, на півночі Сумської, Чернігівської, Харківської областей, на півдні Херсонської області аналогове ТБ залишиться і навіть розвиватиметься – з метою мовлення на окуповані території.

На цифровий стандарт перейдуть такі канали:

Інтер
Україна
1+1
НТН
К1
ICTV
Ентер-фільм
ZOOM
Індиго TV
СТБ
ТЕТ
К2
Новий
М1
5 канал
Мега
Піксель TV
XSPORT
НЛО.TV
2+2
Z.ZIK
Еспресо TV
Прямий
Рада
Ескулап-TV
112 Україна

З 1 вересня НЕ перейдуть на цифровий стандарт такі телеканали:

Телеканали НСТУ (UA:Перший та UA:Культура)

Місцеві телекомпанії, які до кінця року не мають ліцензій на цифрове мовлення.
Телекомпаніям, які не мають ліцензії на цифрове мовлення, потрібно її оформити до 31 грудня 2018 року. Або перейти на кабельне чи супутникове мовлення, чи зовсім його припинити.

Коли відключать цифрове телебачення

Наголошуємо, що для абонентів кабельного телебачення та власників супутникових антен перехід на “цифру” нічого не змінить. Кабель і супутники працюватимуть так само.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.