Підручників немає, а батьки виходять на протести: У Кропивницькому 1 вересня під загрозою

Влада обіцяє забезпечити меблями і підручниками до жовтня. У Кропивницькому батьки школярів вийшли на пікет під стіни міської ради.


Вони вимагають нарешті забезпечити “Нову українську школу” меблями та навчальним матеріалом. Нині, стверджують батьки першачків, у класах – повна порожнеча, там немає навіть парт, не кажучи про книжки. Дорікають за це управлінню освіти, яке досі не провело тендер на закупівлю.

“Парт немає, підлога взагалі в жахливому стані, я б сказала навіть в аварійному”, – говорить Катерина Кушнірова з батьківської ради Кропивницького.

“Начальные школы не готовы к принятию первоклассников, тендеры по покупке парт и дидактических материалов завалены, наше управление образования не смогло их правильно провести и вовремя”, – каже Катерина Єрошкіна з батьківської ради Кропивницького.

Зранку батьки гуртом пішли вимагати від міського голови прискорити процес. Він великих проблем у підготовці до 1 вересня наразі не бачить.

“Я за те, щоби приїхали найвищого рівня міністерські перевірки, державні перевірки з Кабміну і вказали на випадки або корупції, або крадіжок, або неефективного нераціонального використання коштів”, – говорить міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Вимагають забезпечити нову українську школу меблями та навчальним матеріалом. Нині, стверджують батьки першачків, у класах- повна порожнеча, там нема навіть парт, не кажучи про книжки. Дорікають за це управлінню освіти, яке досі не провело тендер на закупівлю.

На найвищому рівні вже пообіцяли створити міжвідомчий координаційний центр, який має пришвидшити процес забезпечення першокласників усім необхідним. Про це вчора у Києві повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич. А вже сьогодні про “Нову українську школу” вона говорила на конференції в Одеській області. Міністрові освіти тут не розказують, як в Одещині підготувалися до НУШ. У Подільську, аби забезпечити першокласників одномісними партами – як того вимагає нова школа – попиляли навпіл старі двомісні і доставили додаткові ніжки.

Читайте також  Ольга Сумська різко відповіла на хейт через відпочинок на курорті під час війни

“Ми завдячуємо батькам, татам наших малюків, які уже прийшли до школи і трансформували стільчики так, щоб кожній дитині було зручно за ними сидіти”, – говорить директор школи №5 Антоніна Лайтан.

Трансформовані парти замінять на нові, щойно вони будуть. Попередньо їх чекають аж у жовтні. Тоді ж першокласникам “Нової української школи” надійдуть й підручники, які не встигли надрукувати.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.