На Прикарпатті суд оштрафував пенсіонера, який спиляв шість смерек

9 травня 2018 року на Верховинщині пенсіонер, уродженець села Голови, спиляв шість смерек, які належали Верховинському районному лісгоспу.

За словами чоловіка, він помітив, що на його пасовищі прогнила огорожа. Щоб її відновити, пенсіонер поруч в лісовому масиві спиляв шість сироростучих смерек, які в подальшому розпиляв та використав для облаштування своєї огорожі. Приблизно через тиждень після вчиненого незаконна порубка була виявлена працівниками лісгоспу.

Справу передали поліцейським, які встановили: загальна кубомаса зрубаних дерев становила 2.16 кубічних метра. Таким чином, завдану пенсіонером шкоду оцінили в 14229 гривень. Йдеться про злочин, передбачений ч. 1 ст. 246 КК України – незаконну вирубку лісу.

В судовому засіданні обвинувачений вину у скоєному визнав повністю та сказав, що шкодує про вчинене. Згодом стало відомо, що він є учасником бойових дій, раніше до кримінальної відповідальності не притягався.

Суд, вивчивши всі обставини справи, виніс вирок. За грати літнього чоловіка відправляти не стали, обмежившись штрафом у 5100 гривень. Пенсіонер також повинен буде сплатити державі всю суму завданих збитків – 14229 гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.