З франківського пологового «по-людськи» можна вийти тільки за гроші

З франківського міського клінічного пологового будинку мами з новонародженими можуть вийти лише через неосвітлений підвал та без вказівок, або ж заплатити за обов’якову фотосесію та вийти через парадні двері.
“Двері переходу у світле майбутнє” – так свій допис у мережі назвала франківка Наталя Гутовська.

Нещодавно п’яті пологи жінки відбувалися саме в Івано-Франківському пологовому будинку. Після пологів франківка перебувала в окремій платній палаті, з покращеними умовами. Та, як пише Гутовська, однією з цих умов, був постійний запах і випари каналізації, що постійно протікала в підвалі.

“Провітрювала кімнату я коридорним повітрям!!! Вислали сантехніків, які мали звершити диво-ремонт, та не сталося дива, бо зі старих труб і кранів зробити цього неможливо”,– пише матуся.

Та найбільше обурило Наталю Гутовську «Двері переходу у світле майбутнє». Двері, з яких виходять матусі з дітьми у жахливому стані: старі, чорні від дощу, забиті фанерою, з поржавілими поручнями.

“ШОК! Вони страшніші від дверей у стайню, через які корови щодня йдуть пастися. Бо справжні ґазди щороку ці двері просто фарбують звичайною фарбою, наводять порядок. А у пологовому, виходить нема господаря чи господині, щоб навели порядок!!! І ось щодня, попід сходи, а не через КІМНАТУ?!, через ці гидкі двері, виходять щасливі батьки з БОЖИМ ДАРУНКОМ, новонародженим немовлям”,- обурюється франківка.

Крім того, відвідувачі, що йдуть в пологовий повинні йти через неосвітлений підвал.

“Тут нема ні вказівників, ні світла, зате є грибки на стіні та затхле повітря. І все це на своєму одноразовому халаті несуть відвідувачі у відділ – це стерильно і гігієнічно?” Існує вихід і людський, однак платний, з обов’язковою фотозйомкою”, – підкреслює Гутовська.

Читайте також  В кареті перекинутої “швидкої” перебували мама з малою дитиною: подробиці масштабної ДТП в Івано-Франківську (відео)

За словами жінки, у роддомі є оголошення про те, що виписка проводиться щодня, після 14,00, без будь-яких оплат. Втім, реальність зовсім інша.

У коментарях інформацію підтверджують й інші матусі, яким “пощастило” вийти через платні двері.

Anna Plotnizka стверджує, що відмовилась від урочистої виписки, однак при виході, її немовля “вирвали з рук” та, не питаючи, зробили фото.

“Я разів 10 наголосила, що нам це не потрібно! А ця нахабна жіночка, яка там, при виході, вирвала в мене дитину з рук і почала фотографувати, без моєї на це згоди! і ця “чудо-зйомка” обійшлася нас в 1000 гривень. А фото і відео таке жахливе, що звичайним телефоном краще могла зробити. За такі гроші могла професійного фотографа найняти!”

Підтверджує, що у пологовому примусово роблять фотосесію і Sasha Zhyliuk.

“Коли до нас дійшла справа до виписки, медсестра винесла малечу до тієї кімнати, де добровільно-примусово роблять фото і відео. Жінка не віддавала з рук дитину, поки ми не погодились на фотосесію, а це 400 гривень.”

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=229200467761245&id=100020138797410

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.