Стояла над прірвою: нацгвардієць врятував дівчину від самогубства

У Запоріжжі військовослужбовець Нацгвардії відрадив від самогубства 16-річну дівчину, яка намагалася стрибнути з греблі ДніпроГЕСу на вимогу “куратора” віртуальної гри “Синій кит”.

Про це повідомляється на офіційній сторінці запорізької військової частини 3029 9-го полку Національної гвардії України.

Як з’ясувалося, військовослужбовець Андрій Стукало проїжджав по ДніпроГЕСу і помітив, що на перилах греблі стоїть дівчина і плаче. Вона хотіла покінчити життя самогубством, але чоловік відмовив її від цього.

Спочатку дівчина не могла пояснити причину свого вчинку. Але, як з’ясувалося, кілька днів тому вона зникла з дому, отримавши це завдання від куратора віртуальної гри “Синій кит” – зістрибнути з греблі. Зараз дитину передали батькам, вона в безпеці.

Нагадаємо, в 2017 році в Україні зафіксували сплеск популярності смертельних ігор серед підлітків. Завдання школярі отримують через групи в соціальних мережах під назвою “Синій кит”, а адміністратори цих груп схиляють підлітків до самогубства. Часто, якщо дитина відмовляється себе вбивати, злочинці вираховують IP-адресу учасника і кажуть йому, що за це боягузтво доведеться відповісти його рідним.

Щоб убезпечити дитину, психологи радять батькам під будь-яким приводом відвернути школяра від соціальних мереж, наприклад, говорити з дітьми, знайти хобі або відправити дитину до спортивної секції.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.