“Потужна стихія у Керчі”: зірваний штормом плавучий кран врізався в опору Кримського моста

У суботу, 8 вересня, штормом в акваторії Керченської протоки був зірваний з якоря плавкран, який знаходився на якірній стоянці.

Екіпаж намагався взяти судно під контроль, щоб уникнути аварії, але штормовий вітер прибив засіб Кримському мосту на ділянці між островом Тузла і фарватером. В результаті плавкран врізався в опору 227 автодорожньої частини моста. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на інформацію установи “упрдор “Тамань”.

Згідно з інформацією, стріла плавучого крана пошкодила одну щоглу освітлення, також погнуті кілька метрів бар’єрного огородження моста.

“На місці знаходяться фахівці експлуатаційної служби Кримського моста, які проводять діагностику конструктивів мостової споруди. Будь-яких інших видимих пошкоджень на даний момент не зафіксовано”, – наголошується в повідомленні.

Для буксирування плавучого крана прибув буксир будівельників з боку Азовського моря.

“Робота з ліквідації наслідків інциденту на морі була ускладнена штормовими умовами. Однак приблизно о 8:30 буксиру вдалося підчепити плавкран і відтягнути його від мостової споруди. Зараз плавкран знаходиться на безпечній відстані від моста”, – йдеться в повідомленні.

За попередньою оцінкою, на заміну щогли освітлення та бар’єрного огородження необхідно не більше 6-8 годин, однак експлуатаційна служба зможе приступити до цих робіт після того, як буде повністю завершена діагностика і знято штормове попередження.

За даними метеорологів, швидкість східного вітру досягає 12-17 м/с, місцями пориви до 20 м/с, висота хвиль – 13-20 дм. Очікується збереження штормових умов протягом дня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.