Патрульний має ловити злочинців, а не боротися з бабусями за торгівлю на тротуарі

Про це заявив начальник Управління патрульної поліції Чернівецької області Артур Шкроб у програмі “Суть Речей” на Радіо 10, відповідаючи на питання слухачів.

Зокрема, на питання чи наведуть патрульні порядок у Чернівцях із стихійною торгівлею, начальник патрульної поліції відповів, що Дане повноваження надається і повноваженим підрозділам національної поліції, а також повноваженим працівникам місцевої влади.

Або ми, або вони. Якщо у положенні про інспекцію з благоустрою не йдеться про це, то наші юристи можуть допомогти, дописати це, винести на сесію міської ради і прийняти. Ми маємо дбати про те, щоб не захаращувати тротуари і пішохідні зони, але ми ж не говоримо про те, що інспекція з благоустрою затримує злочинців, ми маємо проводити елементарну градацію. Є кримінальні порушення, латентні, ми їдемо на виклики щодо ДТП, про злочини, грабежі, крадіжки, тобто їдемо туди, де соціально небезпечно, і лише на другому місці – боротьба з стихійною торгівлею. Ми маємо боротися з злочинністю, дбати про безпеку дорожнього руху і маємо визначати, що важливіше для суспільства, – наголосив Артур Шкроб.

Засловами Артура Шкроба, патрульні завжди працюють, але в першу чергу реагують на виклики соціально небезпечні.

Місто має створити умови для продавців, ми направляли людей на ринки, де є місця для цього. Я не вважаю за доцільне, коли ми маємо грабіж, або крадіжку авто, ставити поліцейського коло стихійного ринку. Він має ловити злочинця, – додав посадовець.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.