“Главнає слова – двуглавий арьол”: у школі під Києвом дітей змушують вивчати російську за українофобськими підручниками

У Коцюбинському гуманітарному ліцеї, що в Ірпені поблизу Києва, директорка Тамара Нетяга впроваджує обов’язковість вивчення школярами російської мови з 1 класу. Вивчати мову окупанта діти повинні за українофобським підручником, який торік вилучило Міносвіти.


Про це повідомила у “Фейсбук” громадська діячка та письменниця Лариса Ніцой.

“Не вибираю слів. Ірпінське управління освіти – це розсадник ригів і сепарні, які чекають повернення своїх. Так кажуть люди. То в мене питання до цього управління і його керівника Білоруса Олега Анатолійовича: “Це правда”?! Бо скидається на те, що правда. І хто такі ті свої?

Коцюбинський гуманітаний ліцей. Мова навчання – українська. Директор Нетяга Тамара Анатоліївна каже, що російська мова – це обов’язковий предмет у школі, ігнорує бажання батьків ділитися на групи і вивчати англійську (хто хоче мокшанської хай би далі вчив у своїй групі). Ан нєт. З московитською впертістю дірєхтор запроваджує московську мову для всіх. З першого класу. Обов’язково”, – каже Ніцой.

За словами письменниці, директорка запроваджує в школі вилучений Міністерством освіти ще два роки тому скандальний підручник:

“Що за підручник такий. Главниє слава на урокє – двуглавий арьол (умгу, для українців – це головні слова, аякже). Рускій язік – самий распрастраньонний в мірє (серйозно? Ви крім пляжів бували в Європі? І як вас розуміли у Франції, Іспанії, Італії та інших країнах?). Углубім знанія о народних і гасударствєнних сімвалах расії (точно треба углублять?) Флаг расії – наш сімвал. Герб расії – двуглавий арьол. Птіца ета нє прастая – с ней апасна ваєвать (тобто, українці з дитинства повинні забитися в куточок і тремтіти, замість знати, що ворога треба БИТИ)”.

Читайте також  Трагедія в школі: намагаються врятувати тяжкопораненого підлітка (відео)

“Нетяга Тамара Анатоліївна – ви з дуба рухнули? – обурюється Ніцой. – Пане Білорусе, якщо ваша директорка така тупа, то як вона працює в школі на керівній посаді?

Якщо вона не тупа, а розумна, то значить вона відвертий ворог України, який примусово закріплює в голівках українських діток антиукраїнську інформацію (ми адін народ, углубім знанія а сімвалах, с двухглавай куріцей апасна ваєвать – а що тоді роблять наші бійці на війні). То знову питання до пана Білоруса: якщо ваша Нетяга – сепар, То чому ви її тримаєте на посаді директора школи?”

Письменниця зазначає, що батьки учнів цієї школи хочуть, щоб їхні діти вивчали англійську мову.

“За законом батьки, а не дурна тьотка, несуть відповідальність за своїх дітей, розвиток, відпочинок, освіту. Батьки! Як ви можете довіряти їй свої діток? Я мовчу про батьків, торохнутих у голову вірусом рускава міра, але ж є там притомні в цій школі? Чого ви боїтеся?

Навчальний план у школі ухвалено з порушеннями. Вам ваша дірєхтар повинна була надати список із переліком предметів. З цього переліку ви повинні були обрати найпотрібніші. Не опитування, чи згодні ви на російську, бо у вас є вчителька російської. Вам повинні були дати перелік предметів, а ви повинні були обрати потрібніші з великого переліку, кожен для своєї дитини, і поставити позначку. Сумніваюся, якби вам надали в переліку англійську, польську чи яку, ви б їх посунули і вибрали російську, мовляв, нам не треба англійської. Наші діти мандруватимуть лише в Московію, вчитимуться в майбутньому в Московії, на пляжах під пальмами лежатимуть в Московії.

Вам такий перелік не дали. Бо з огляду на ваші галочки, треба було обрати навчальний план, який відповідає вашим бажанням. Вчителі такий план затверджують, а потім подають в Управління освіти”, – пояснює Ніцой.

Читайте також  На Прикарпатті убило струмом 20-річного електромонтера

“Зрозумійте нарешті, – звертається громадська діячка до батьків. – Не вам управління надсилає навчальний план. А ви їм надсилаєте. Точніше, надсилає директор, попередньо опитавши вас.

Ну не можна ж бути такими рабами. Школа – це не приватна територія вашої Нетяги – це ваша територія і ваших дітей, де директор на зарплаті забезпечує вам освітні послуги. Які ви хочете послуги?

Про дітей думайте, про їхнє майбутнє, що їм потрібніше для життя. Комусь математика, комусь мова, а комусь танці. Комусь потрібна англійська, щоб мандрувати світом, а комусь мокшанська і досі важлива. Чи ви думаєте, у світі всі розуміють мокшанську? Ну з огляду на ваш підручник, ви так і думаєте. Так от, це міф. Не бійтеся говорити уголос. Не думайте про те, що Нетяга на вас косо дивитиметься. Думайте про інтереси ваших дітей. Не про вчора думайте, а про їхнє майбутнє, яке ви закладаєте сьогодні”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.