У Прикарпатському університеті вирішили підвищити плату за навчання

В Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника планують підвищити плату за навчання на 25 %, про що видано відповідний наказ. 
1363773507_146306465844

Як керівництво ПНУ пояснює необхідність такого непопулярного рішення та що думають про це студенти, з’ясовував кореспондет 0342.ua.

І. Цепенда, ректор ПНУ:

В минулому роцi ми йшли назустрiч студенству і не пiднiмали цiни за навчання. Але уряд прийняв рiшення про 25% iндексацii. Звідки нам взяти ці гроші?

Р. Голод, член Навчальної ради:

Це були вимушені дії. Університет мав право збільшити оплату на 40%, але бухгалтерія визначила лише 25%. Це той мінімум, без якого неможливо обійтися. Студентам доведеться оплатити те, що держава не в змозі. Університет економить де тільки може, але – не на якості навчання.

Бухгалтерія:

Наказ про підвищення оплати за навчання вийшов у зв’язку з тим, що університет має право збільшувати плату за навчання на відсоток не більший, як індекс інфляції. Індекс інфляції у 2015 році скла 43,3%. Отже, підвищення оплати ще не таке високе, як могло бути.

Студентка-платник:

Щодо підвищення плати за навчання зовсім не здивована. Але не розумiю, навіщо скорочувати години навчання? Враховуючи те, що студенти будуть платити на 25% більше, а години скорочуватимуться, то про яку якiсть навчання йде мова?

Джерело: 0342.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: