В Польщі судили працедавця, який серед зими викинув українку з інсультом на вулицю

Українка в тяжкому стані потрапила до шпиталю. Суд виніс вирок у справі, яка мала резонанс в двох країнах. (На головному фото, яке є скриншотом із телепередачі, – сестра паралізованої українки Наталія Козанчин.)

Суд Срьоди-Великопольської днями завершив кримінальне розслідування щодо Єджея С., котрий у січні поточного року не надав допомогу українці, яка у нього працювала. Жінка перенесла інсульт, та роботодавець не викликав швидку допомогу. Натомість видворив бідолашну жінку із робітничої квартири і вивіз українку в жахливому стані на автобусну зупинку, щоб там покинути. Про це пише видання fakty.interia.pl.

Нелюдський інцидент стався на початку січня цього року біля Срьоди-Великопольської. Українка, 43-річна Оксана Козанчин, жила при підприємстві, де нелегально працювала. Коли молода ще жінка перенесла інсульт у неробочий час, роботодавець не викликав медиків. Він заштовхав спаралізовану Оксану та її сестру Наталію в свою машину і повіз на околицю. Там загальмував біля автобусної зупинки, де покинув жінок, а потім урешті набрав номер екстреної допомоги. Через якийсь час до зупинки прибули поліція та швидка. Жінка в тяжкому стані потрапила в лікарню, де у неї діагностували крововилив у мозок. Її реабілітація все ще триває.

Тепер працедавця українки, який виставив її надвір посеред зими із інсультом, звинувачують за дев’ятьма статтями. Головним чином вони стосуються працевлаштування гастарбайтерів без належної процедури.

Суд присудив минулої середи, 12 вересня, зловмиснику умовний вирок з дворічним іспитовим терміном. Також він мусить відшкодувати потерпілій (яку, за власним зізнанням, у шпитаі ні разу не навідав і про здоров’я якої дізнавався тільки від третіх осіб) 10 000 злотих. Крім того, він оплатить судові витрати.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.