В українців з’явилася можливість заробити на відновлюваній енергії

В українців з’явилася можливість заробити на відновлюваній енергії. З 2014 для приватних господарств діє так званий «Зелений тариф». Він полягає в тому, що державні електрокомпаніі зобов’язані купувати електроенергію з джерел відновлюваної енергії за встановленими державою цінами, передає Бізнес.Медіа з посиланням на politeka.net.

А встановлені цінники зараз вище навіть, ніж в Європі – 0,17 євро цента за кожен створений кіловат. Ця встановлена ​​вартість діє до 2030.

Щоб скористатися перевагами «зеленого тарифу» варто пройти кілька кроків.

Спочатку слід ретельно вивчити всі пільги і приємні аспекти, які отримує власник своєї власної електростанції. Далі вже зайнятися покупкою і облаштуванням. Максимально допустима потужність для приватних осіб становить 30 кВт. Та й елетростанція вже на 20 кВт приносити в рази більше прибутку, ніж депозитний рахунок в банку. Вартість і установка такої у себе на даху становить близько 9000$.

Звичайно, відразливе число, але при декларації статті розходів як на відновлювану енергію в деяких банках можна отримати кредит під 0%, що покриє 70% всіх витрат. Дохід від такої може скласти більше 10 000грн в місяць (в сезон). А термін окупності станції (при максимальній відповідності) становить 5-7 років, причому термін дії без подальших капіталовкладань набагато довше.

Є всі підстави говорити, що Україна і надалі буде рухатися в цьому напрямку. Зокрема на користь цього свідчить той факт, що Україна увійшла до Міжнародної агентсва з питань відновлюваної енергетики. Тобто, подальші заохочення значно зростуть, як і сам «зелений тариф».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.