Безліч вчителів попадуть під скорочення: Стало відомо як працюватиме нова освітня реформа, що потрібно знати кожному

Реформа в українській освіті безпосередньо може торкнутися викладачів пенсійного віку, і можливість залишитися в рідній школі буде далеко не у всіх.

Яка доля очікує вчителів, які підійшли до пенсійного віку? Чи будуть молоді співробітники впливати на займані вакансії вчителями-пенсіонерами?

Міністр Лілія Гриневич в інтерв’ю “Українській правді” пояснила, що такі педагоги будуть в обов’язковому порядку переведені на інші форми угоди з школою.

“У проекті закону” Про загальну середню освіту “, який ми повинні внести в парламент, ми пропонуємо положення про те, що всі працівники пенсійного віку, незалежно від того, учитель це або директор, переводяться на контрактну форму. Це означає, що з ними кожен раз будуть заново укладати контракт “, – розповіла міністр.

Така форма, нібито, дозволить людей, які не справляються з обсягом завантаження, замінити на тих (очевидно молодих), у яких не буде «провисань» в області обов’язків за штатним розкладом.

“Є старші викладачі-пенсіонери, які в 70 активно працюють, а є такі, які вже не здатні працювати … Тоді вони відпрацювали контракт – і його далі можуть не продовжити”, – пояснила Гриневич.

При цьому кого залишати, а кому вказати на двері тепер буде вирішувати безпосередньо головний керівник навчального закладу, тобто – директор.

“Може бути на рік, а може – на п’ять. Він бачить, як учитель працює”, – сказала Гриневич.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.