Кліматологи кажуть, що сніг в Карпатах випав рекордно швидко

У Карпатах уже випав перший сніг, до того ж метеорологи прогнозують заморозки.

Коли найраніше в Україні фіксували зимове явище та чи чекати сніг найближчим часом в інших регіонах розповів кліматолог Василь Троцюк, пише Фіртка із посиланням на Експрес.

“Циклон, що надійшов з півночі Атлантики, виявився дуже великим, до того ж, він украй повільно рухається, – говорить кліматолог Василь Троцюк, директор Науково-аналітичного центру. – І хоча найближчими днями циклон буде витіснено з території країни антициклоном, він може спричинити опади у вигляді невеликого снігу ще й в північних областях”.

“Перші осінні заморозки в повітрі на території України зазвичай відбуваються у період між 20 вересня (таке сталось у 1921 році) та 19 листопада (так було в 2013 році), – розповідає Олена Донич, начальник відділу кліматології Центральної геофізичної обсерваторії. – Що ж стосується першого снігу, нормою його випадіння вважається 13 листопада, хоча нерідко бувають певні відхилення.

Для прикладу, в 1906 році перший сніг випав 27 вересня, а в 1971 році це сталось 6 жовтня – це найбільш ранні терміни. Найпізніше ж перший сніг випадав у 1901 році, це було 1 січня”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.