У Верховині перевіряють заклад, де отруїлись шестеро людей

Як повідомляла Фіртка, на Прикарпатті в інфекційне відділення Верховинської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом «Гострий гастроентероколіт» госпіталізовано 6 осіб, з них 1 дитина – мешканці Чернівецької області та одна місцева мешканка.

Люди поступили в лікарню зі скаргами на загальну слабкість, блювоту, болі в животі, діарею, підвищення температури тіла до 38-39 градусів С.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проводять епідеміологічне розслідування даного групового осередку гострої кишкової інфекції в селищі Верховина, Івано-Франківської області.

“В ході епідобстеження встановлено 5 захворілих, серед яких є 1 дитина, які прибули на відпочинок 20 вересня, проживали та харчувалися в приватній оселі в смт. Верховина. Напередодні, 23.09. харчувались в оселі по місцю проживання та вечеряли в кафе «Карпати». Їли картоплю по селянськи, деруни, вареники, картоплю-фрі, відбивну. Однак захворювання проявилося в неділю ввечері, а в понеділок відпочиваючі та господиня потрапили до лікарні”, – йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.

На даний час триває епідобстеження осередку та перевірка закладу, проводяться бактеріологічні дослідження проб харчових продуктів, змивів, води. Стан захворілих середнього та легкого ступеня важкості.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.