Скандал у будинку-інтернаті Буковини. Підопічних лікують протермінованими ліками та годують зіпсованими продуктами (ФОТО)

Полюбити замурзаних і хворих – головне гасло Магальського будинку-інтернату на Буковині. Однак любов лікарів до своїх підопічних виявилася не надто доброю. Там, директор привласнив мільйони пенсії хворих, а самих підопічних лікують протермінованими ліками.

Група Уповноваженого Президента з прав людини зафіксувала грубі порушення з утримання хворих закладу.У кімнаті реабілітації перевіряльнии знайшли металеві прути, палиці, молоток та інші небезпечні предмети, які, ймовірно, могли використовувати для жорстокого поводження з підопічними.

У підвалах та на кухні знайдено зіпсовані продукти, а на кухні – протерміновані. Самим підопічним видають зменшені порції страв. Мало того, через незаповнені журнали обліку бракеражу продукції та відсутній підрахунок отримання благодійної допомоги важко перевірити залишок деяких продуктів.

Також, було знайдено протерміновані медпрепарати, якими лікували хворих інтернату.

Також стало відомо, що троє працівників інтернату, зокрема директор, є опікунами у 37 підопічних. Опікуни переважно не використовують 25% особистих пенсійних коштів вихованців. Кошти 44 підопічних за ініціативою директора у 2016 році були переведені на депозитні рахунки, загальною сумою понад мільйон гривень. При цьому облік витрачених коштів підопічних не ведуть.

Наразі ведеться слідство щодо грубого порушення прав людей підопічних інтернату.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.