Фейкова новина, яка налякала усіх прикарпатців

На щастя – це тільки не правдива інформація, яка полягала в тому, що Богородчанський храм, де проводять богослужіння православної церкви Московського патріархату хочуть захопити радикали.

Радикали на Івано-Франківщині побили віруючих. В одного чоловіка струс мозку, а в іншого зламана рука. Таку інформацію подав просвітницький відділ Української Православної Церкви Московського патріархату. Інформацію охоче підхопили російські пропагандисти під заголовками: “Релігійні війни”, “Захоплення храму”.

Районні можновладці запевняють, що інформація не правдива
Домініканський собор – це пам’ятка архітектури. Цілий комплекс, що складається із костелу та колишніх келій, які ще у 1987 році були передані місцевій музичній школі, а сам храм був наданий у користування церкві Московського патріархату, де вже десятки років проводяться богослужіння. У 2001 році місцева громада звернулася до чиновників, щоб ті надали їм право користування. Що і було зроблено тепер.

Коли йшов процес передання між учасниками комісії сталися непорозуміння й вони між собою влаштували невелику бійку, проте ні поламаних рук чи вікон не має. Факт залишається фактом: храм ніхто не захоплював, а от кому була вигідна ця фейкова інформація наразі не відомо.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.