В Івано-Франківську з каналізації добуватимуть газ

Комунальне підприємство «Івано-Франківськводоекотехпром» готує документацію для оголошення міжнародного тендера на проведення другої черги реконструкції міських каналізаційних очисних споруд і будівництва лінії з обробки мулу.

Про це повідомив заступник генерального директора підприємства зі стратегічного розвитку Андрій Грималюк, пише Західний кур’єр.

За його словами, тендер планують оголосити через два-три місяці.

Друга черга реконструкції каналізаційних очисних споруд передбачатиме будівництво лінії з обробки мулу, з якого, за допомогою біогазової установки отримуватимуть газ. Він використовуватиметься для роботи когенераційної установки, яка вироблятиме електроенергію та тепло. «Якщо нам вдасться реалізувати цей проект, він стане першим в Україні, бо таких біогазових установок на очисних спорудах ще нема ніде», – наголосив Грималюк.

Водночас він зауважив, що трудність у реалізації такого проекту полягає у тому, що європейські інвестори не мають особливого бажання співпрацювати з Україною, бо не знають, скільки діятиме так званий «зелений тариф», за яким вони зможуть продавати вироблену когенераційною установкою електроенергію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.