Вишитий рушник із металу: прикарпатець здивував майстерністю і талантом

Дуже часто можна побачити різноманітні цікаві роботи того чи іншого майстра або рукодільниці. Дещо справді вражає і здається неможливим, щоб це повторити. Щось схоже можна сказати про прикарпатця родом з Бурштина, котрий створив вишитий рушник повністю із металу, повідомляє Франик.

Ідеальні форми, візерунки і кольори, цей рушник став точною копією традиційної галицької вишиванки. Мова йде про Бориса Загоровського, що працює в лабораторії металів ДТЕК Бурштинської ТЕС. Він створив цей шедевр для участі у щорічному конкурсі, що проходить у Запоріжжі. Там вже четвертий рік поспіль організовують конкурс для визначення найкращого зварника і дефектоскопіста. Цього року конкуренція була велика, адже до участі приєдналися ремонтники, шахтарі і навіть студенти профільних навчальних закладів.

Переможець конкурсу Борис каже, що перемога це дуже приємно але попри це схожі заходи дають набагато більше, аніж перше місце. Тут можна обмінятися досвідом, поспілкуватися з колегами, надихнутися на ще кращу роботу. Окрім Бориса, не менш цікаві вишиті рушники з металу представили й інші учасники конкурсу. Неймовірно, що з такого бездушного матеріалу, як метал, можна створити щось таке чудове і на перший вигляд тендітне.

Прокоментував перемогу і начальник дільниці зварювального виробництва станції і безпосередній учасник Бурштинської команди Микола Огнистий. Чоловік каже, що цей конкурс є хорошою традицією для них, а цьогорічна перемога надихає старатися ще більше. З’явився стимул ще більше покращувати станцію. Планується оновлювати обладнання і готувати ще кращих і професійніших спеціалістів.

На питання, чому саме галицька вишивка, пан Микола відповів, що тільки вона так чудово відображає єдність українського народу, його силу і звитягу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.