І ще раз про добро: як виглядає новий будиночок від невідомого благодійника для багатодітної родини(відео)

Багатодітна родина бiйця АTО на Львівщині отримала від невідомого добродійника ключі від нового житла. Натомість дарувальник попросив одного – анонімності, йдеться в сюжеті ТСН.

Ангеліна – наймолодша з дев’яти доньок Марії, їй лише три місяці. Дві старші дівчинки вже поїхали з дому, інші тісняться разом з мамою в одній кімнаті на 22 квадратних метрах.

“Місця мало для одягу, то є дівчата – вони більше перевдягаються”, – каже багатодітна мама Марія Ракус.

Дівчатка їдять по черзі, бо розміститися разом на крихітній кухні ніде. Уроки теж вчать одна за одною, у дзвінкому галасі. Поки Марія за дітьми доглядає сама – останні два роки її чоловік був в АTО, зараз зліг до лікарні із сеpцем.

Наприкінці літа жінці у соцмережі написав незнайомець, який прочитав про неї у газеті. “Елементарні питання, вийшов на поріг і каже: у вас тут треба все кардинально міняти. І спитався, де сільська рада”, – розповіла багатодітна мама.

Через кілька днів він, Марія та секретар сільради вже шукали для родини нове житло. “Від 10 до 15 тисяч, але йому все не подобалося, бо будинки були в занедбаному стані і досить такі по площі малі”, – розповіла секретар Куровицької сільської ради Ірина Бундза.

“Я ще досі не вірю, що таке може бути, що людина просто витягнула таку суму і положила за когось – без того, без понтів”, – зізнається Марія Ракус.

Про благодійника вона знає небагато – звати його Сергій, він має дружину і 3-річного сина. У сільраді кажуть, що чоловік з сусіднього села, часто їздить за кордон, але чим займається – не уточнюють, бо він просив про анонімність. “Кажу, чому ви це робите, для чого? А він каже: я можу це зробити. Повірити в це було дуже важко, ми спочатку подумали, що нас просто, з нами жартують”, – каже Ірина Бундза.

Читайте також  “Відро борщу і 200 вареників на обід, без цукерок і освіти”: як живе українська родина, у якої 18 дітей

Але то був не жарт. Будинок на майже сто квадратних метрів тепер належить Марії, ба більше – Сергій допомагає з ремонтом і меблями. Майстри проводять каналізацію та встановлюють парове опалення – Новий рік родина Ракус зустрічатиме уже у новому домі. Біля хати велике подвір’я та сад, яким новосельці тішаться найбільше. Жінка досі не може оговтатися від щастя, бо думала, що таке можливо хіба що у кіно. “Мрії збуваються, якщо дуже добре мріяти, то мрії збуваються”, – каже вона.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.