До міста легше пішки: мешканці Крихівців скаржаться на автобусне сполучення

Будівництво багатоповерхівок призвело до того, що кількість мешканців села Крихівці Івано-Франківської міської ради сягає десяти тисяч. За кількістю населення воно найбільше на території міськради. Водночас його мешканці чи не найбільше потерпають від незадовільного пасажирського сполучення міським громадським транспортом.

Пасажири скаржаться, що автобусів, які мають працювати на трьох маршрутах, котрі сполучають село з центром міста та мікрорайонами Пасічна і Каскад, явно не вистачає. Вранці проблема виїхати з Крихівців, а ввечері дочекатися автобуса, щоб повернутися додому, пише Фіртка з посиланням на Західний кур’єр.

До села Крихівці зараз пролягають маршрути № 37 «с.Драгомирчани – м-н «Каскад», № 37к «с. Крихівці – Вокзал» та № 38 «Обласна лікарня – с. Драгомирчани», які, як повідомили в міському управлінні транспорту і зв’язку, обслуговує перевізник ФОП Аннюк. Й.В. За систематичне порушення умов договору на перевізника неодноразово складали акти, кожен з яких передбачає штрафну санкцію у розмірі 850 грн. Однак ситуації з забезпеченням перевезень пасажирів на цих маршрутах вони не покращили. А цієї осені вона навіть погіршилася, бо на маршрутах зараз бракує з десяток автобусів.

На початку 2017 року, на прохання пасажирів, міськвиконком вніс зміни і до маршруту № 37, продовживши його до мікрорайону «Каскад». А дещо згодом, за зверненням Крихівецької сільської ради, і його поділив на два, запровадивши маршрут № 37к «с. Крихівці – Вокзал», з кінцевою зупинкою саме у Крихівцях, а не у Драгомирчанах. Ці два маршрути мали обслуговувати по сім автобусів. Але на маршруті № 37 зараз бракує двох автобусів, а на маршруті № 37к їх залишилося взагалі два, хоча ще влітку їздили чотири.

У наданій управлінням транспорту і зв’язку копії до угоди на обслуговування маршруту № 37 зазначені чотири автобуси, які уже продали, і три, які обслуговують інші маршрути. В тому числі два автобуси цього перевізника зараз обслуговують приміський маршрут «Вокзал – с. Черніїв».

Читайте також  Кліматологи кажуть, що сніг в Карпатах випав рекордно швидко

З огляду на такий стан справ, міська влада пообіцяла мешканцям Крихівців, що до них курсуватимуть нові комунальні автобуси великого класу. Перша партія з 12 автобусів мала надійти до Івано-Франківська до кінця серпня. Але не склалося. Тепер нові автобуси у місті чекають у кінці жовтня. Та й то перші шість курсуватимуть в район Опришівців до онкодиспансеру, де ситуація із громадським транспортом ще критичніша. Усі ж 24 нові автобуси, згідно з угодою, виробник повинен доставити Івано-Франківську до кінця року. Скільки з них і на якому з маршрутів до Крихівців вони працюватимуть, остаточно ще не вирішили. Варіантів розглядали два: «Крихівці – Пасічна» або «Крихівці – «Каскад», а наразі зупинилися на третьому – «Вокзал-Крихівці». А згодом до Крихівців планують прокласти ще й тролейбусний маршрут.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.