Через вимагання грошей лікарями, ненароджене дитя загинуло в утробі матері

На Харківщині відчула перші ознаки переймів, приїхала до найближчого пологового будинку, та три дні промучившись від болю, жінка так і не змогла народити.

Повноцінні пологи так і не почалися, а лікарі через те, що породілля не проплатила їхніх послуг, відмовлялися стимулювати пологову діяльність. На ранок третього дня жінка народила мертвого хлопчика. Для Марини та її чоловіка, усієї їхньої родини це стало справжньою трагедією, адже жінка була вагітна вперше, вагітність була довгоочікуваною. Анастасія, подруга Марини, зі сльозами на очах розповідає, що вагітність проходила добре. Подружжя з нетерпінням чекало на первістка, адже знало, що має народитися хлопчик, якому вже навіть придумали ім’я.

Перейми почалися у визначений на останньому УЗД час. Марину швидка доставила до пологового, проте після огляду завідуючого відділенням жінці було сказано, що народжувати їй ще рано. Марина благала лікарів, щоб ті для стимулювання пологовою діяльності поставили їй крапельницю. Проте заввідділенням заборонив це робити, мовляв, в нас тут по-швидкому ніхто не народжує. Натомість жінка стверджує, що він вимагав конкретну суму за стимуляцію – 8,5 тисячі гривень. А як ні, то нехай лежить собі спокійно.

Промучившись 3 дні від болю, породілля відчула, що в неї відійшла пробка. Черговий лікар, якраз заввіділленям, змилостився та дозволив вколоти знеболення. А на ранок наступного дня сердечко ненародженої дитини зупинилося. Шість годин після цього нажахана Марина чекала, щоб дістали її мертвого синочка. Завідділенням наразі відмовляється коментувати трагедію, лише стверджує, що все зробив правильно. Не йде лікар на розмову навіть правоохоронцями, яких викликали згорьовані родичі породіллі.

Не йдуть на контакт і адміністрація полового будинку та представники департаменту охорони здоров’я. Медик відмовся давати свідчення, проте правоохоронцями було вилучено для комплексної судово-медичної експертизи історія хвороби Марини.

Читайте також  "Вбuвствo на пологах: Недбалість лікарів забрала жuття молодої матері породіллі"

Найжахливіше, що за свідченням родичів жінки, під час чергування заввіділенням помирали і раніше новонароджені. Був випадок, коли дитя померло з мамою під час пологів. Поліцією вже відкрито кримінальне провадження. А родичі Марини висловлюють надію, що горе-лікаря звільнять з посади.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.