Що не можна робити на Покрову Пресвятої Богородиці

Православні та греко-католики сьогодні, у неділю, 14 жовтня відзначають Покрову Пресвятої Богородиці – одне з найголовніших свят в Україні, свято воїнів і їх рідних, яке серед людей називають ще Покривою

Цього дня рідні та друзі воїнів благають захисту для українських героїв, адже молитви в цей день дають сильний оберіг, допомогу.

Дівчата, які ще не одягли до цього дня весільного плаття, також звертаються з молитвами до святої Богородиці, аби матінка Божа допомогла знайти хорошого чоловіка. До храму цього дня йдуть з молитвами і ті, кого Бог до сих пір не вділив дитинкою, бездітні подружні пари. Про заступництво молять ображені, хворі, засуджені.

Просять у Богородиці про спокій в родинах, про захист від пожежі, землетрусу, нападу ворогів, благають оберігати своє помешкання, своє рідне місто чи село.

Заборонено робити на Покрову Пресвятої Богородиці

Цього дня заборонено позичати, проте варто щедро роздавати милостиню. Вважається, чим більше віддасиш на покрову, тим більше повернеться тобі згодом. Заборонено для власного збагачення працювати, лаятися з людьми, ображати когось. Цікаво, що сьогодні не можна відмовляти дівчині у будь-якому її проханні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.