На Прикарпатті чоловік мало не вбив кухонним ножем свою дружину

Косівський районний суд Івано-Франківської області виніс вирок чоловіку, який, погрожуючи вбивством, травмував свою дружину ножем.
Чоловіку інкримінують ч.1 ст.129 (Погроза вбивством) та ч.2 ст.125 (Умисне легке тілесне ушкодження) КК України.

Варто зазначити, що у 2008 році чоловік був судимий за п.6 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство з корисливих мотивів), ч.4.ст.187 (Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах, або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) КК України. Йому присудили покарання у виді десять років позбавлення волі з конфіскацією майна. Однак у 2014 році на підставі рішення Долинського районного суду Івано-Франківської області, чоловік був звільнений.

Так, 7 січня 2018 року приблизно о 18 годині 40 хвилин, обвинувачений прийшов до місця проживання потерпілої. Варто зауважити, що з нею підозрюваний раніше перебував у цивільному шлюбі. На ґрунті особистих неприязних відносин, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, розпочав конфлікт з жінкою. У ході конфлікту, діючи умисно, у приміщенні житлового будинку із застосуванням кухонного ножа, чоловік погрожував потерпілій вбивством. Жінка цю погрозу сприймала, як реальну. Під час шарпанини у приміщенні кімнати, спричинив ушкодження у вигляді непроникаючого поранення грудної клітки зліва, рани та синці в ділянці другого та третього пальців лівої китиці та в ділянці лівого стегна, садно в ділянці грудної клітки, синець в ділянці лівої китиці.

Відповідно до висновку судово-медичного експерта тілесні ушкодження: непроникаючого поранення грудної клітки зліва, рани в ділянках лівої китиці та лівого стегна відноситься до легких тілесних ушкоджень, які спричинили короткочасний розлад здоров’я. Синці в ділянці другого та третього пальців лівої китиці, садно в ділянці грудної клітки, синець в ділянці лівої китиці, відноситься до легких тілесних ушкоджень.

Читайте також  На Косівщині на маму склали адмінпротокол, бо діти не ходили в школу

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочинів визнав повністю та пояснив, що перебував у стані алкогольного сп”яніння і через конфлікт спричинив їй тілесні ушкодження, оскільки проживав із нею у фактичних шлюбних відносинах. У вчиненому щиро розкаюється та просить суворо не карати.

Потерпіла пояснила, що чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, погрожував їй вбивством, а також спричинив їй тілесні ушкодження із застосуванням кухонного ножа у її власному житловому будинку. Внаслідок заподіяних тілесних ушкоджень вона тривалий час знаходилась на лікуванні в медичній установі. Також зазначила, що підозрюваний постійно погрожував їй вбивством та фізичною розправою. Просить призначити обвинуваченому покарання згідно з законом.

Під судового засідання свідок пояснила, що їй відомо про те, обвинувачений також погрожував вбивством матері потерпілої та писав СМС повідомлення погрожуючого характеру. Крім того, він наніс тілесні ушкодження матері, внаслідок яких вона знаходилась на лікуванні.

Вислухавши усі сторони та дослідивши усі речові докази, суд ухвалив: обвинуваченого визнати винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1ст.129, ч.2ст.125 КК України та призначити йому покарання у виді 5 місяців арешту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.