17 жовтня: яке сьогодні свято і що потрібно зробити в цей день

У православному календарі в цей день вшановують священномyчeникa Ієрофея Афінського, єпископа.

Інші назви свята:

«Ієрофей»,
«Єрофій»,
«Лешегін».
За народним повір’ям, 17 жовтня лісовик крізь землю провалюється. Розлучається лісовий господар зі своїм зеленим царством, ламає зі злою досадою зустрічні дерева.

Історія свята

Саме апостол Павло звернув Ієрофея Афінського в християнство, зробив це разом з Діонісієм Ареопагітом, його день відзначають напередодні. Павло ж і посвятив Ієрофея в сан єпископа, до цього він був членом афінського ареопагу.

За легендою і Діонісій, і Ієрофей були поруч під час поховання Діви Марії. На жаль, немає інформації, як саме пoмep святий, але точно відомо, що cмepть була мyчeницькoю.

Що потрібно зробити в цей день

Народне повір’я говорить, що сьогодні поле чує, а ліс бачить. З’явилося воно не просто так, забобонні люди вважали, що на Єрофея лісовики бісяться в лісі, тому в ліс не ходили.

Вони буйствують, кричать, ламають дерева, звірів ганяють, сміються і плескають у долоні, кричать і гуляють на повну цей день. А все тому що після перших півнів вони проваляться під землю і будуть жити там до весни, до тепла.

Так вони прощаються з літом і можуть потягти за собою всіх, хто ходить поблизу. Був би ліс, буде і лісовик.

На Єрофея не ходи в ліси, там лісовик жартує.

Говорила Тома: «Не бігай з дому, нині лісовик за ніс водить».

А хороший цей день для того, щоб зайнятися сантехнікою, тому що з цього дня будуть сильні холоди, які можуть пошкодити систему.

День вважається непередбачуваним і небезпечним. Тому потрібно дотримуватися обережності у всьому, особливо на дорогах, як водіям, так і пішоходам.

Читайте також  На Великдень у церкві не пустять: запроваджено жорсткі обмеження — як святитимемо кошики

Не піддавайтеся на вмовляння людей, вони можуть обдурити вас. Краще уникати алкоголю і не приймати занадто багато лікарських препаратів.

Варто зайнятися господарством і домом, розібрати зимові речі, почистити їх, перебрати і провітрити, віддати щось в хімчистку може. Корисне і голодування.

Магічним символом є сходи в небо. Якщо хочете отримати бажане, потрібно надіти червоний одяг, стати на першу сходинку будь-яких сходів, яку знайдете, загадати своє бажання і почати підніматися.

Якщо ваш молодий чоловік дуже боязкий і сором’язливий, йому потрібно подарувати краватку в червону смужку і самому зав’язати його на його шиї. Ще сьогодні знахарі відчитують людей від різної нечисті.

Люди, які народилися в цей день, дуже чесні, але люблять веселитися і жартувати. Їх камінь-талісман — берил.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.