Ім’я дитини розповість про батьків чимало цікавого

Вийдеш на майданчик гуляти, а в пісочниці сидять Ніколь, Анна-Марія, Радомир і Костя. За дитячим іменем можна давати якусь оцінку соціуму, кажуть психологи. Що кажуть імена дітей про батьків?

Найпопулярніші імена у дітей столичних жителів в першому півріччі 2018 року було: Софія, Марія, Злата, Мілана, Артем, Максим, Дмитро і Олександр. Найбільш незвичайні: Бомонд, Гамлет та Італія.

Звичайні імена
Звичні для нашого слуху імена, такі як Маша, Костя, Саша, Андрій, говорять про те, що їхні батьки люблять стабільність. Вони вибирають перевірені часом речі, в тому числі й імена. Швидше за все вони росли в середньому достатку і з дитинства навчені бути обережними.

Старовинні імена
Старослов’янські імена Ярило, Радомир, Мирон говорять про підвищену увагу до коріння і історії. Такі імена чітко вказують на національність дитини.

Іноземні імена
У нас вже була одна хвиля іноземних імен після хрущовської відлиги. Зараз друга хвиля і все частіше можна зустріти Роберта, Томаса, Девіда, Ніколь. Це говорить про те, що батьки себе вважають «громадянином світу», такий собі спосіб відпрацювання колективного несвідомого, коли йде масова реакція на кризу, що насувається, реформи і зміни загальної ідеології. Також такі батьки не проти виїхати з країни, тому шукають дитині універсальне ім’я.

Подвійне ім’я
Анна-Марія, Анна-Ніколь, Люсія-Марія говорять про батьків, що вони люблять виділятися і навіть дитині вибрали нестандартне ім’я. Вони бажають своїм дітям яскравою долі. Ось тільки не завжди діти відчувають себе комфортно і щасливо з таким ім’ям.

Незвичайні імена
Цього року одного малюка назвали Бомонд, а в сусідній державі бігає по майданчику Люцифер. Такі дитячі імена говорять про батьків, що вони інфантильні і не думають, що ім’я для дитини – всерйоз і надовго. Вони просто хочуть повеселитися і виділитися, а далі вже як буде.

Читайте також  У МОЗ планують дітей від 14 років вакцинувати проти коронавірусу: документи вже готові

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.