Чи буде другий етап підвищення цін на газ: Гройсман поставив крапку

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ціна на газ для населення не буде підвищуватися до кінця опалювального сезону 2018-2019-го.

Таку інформацію він озвучив під час чергового засідання Кабінету міністрів в середу, 24 жовтня.

“Починають зараз говорити, що або в цьому році, або в цьому опалювальному сезоні ще буде підвищена ціна газу в країні на 35%. Хочу чітко повідомити, що ні в цьому році, ні в цьому опалювальному сезоні більше ціна на газ підвищуватися не буде. Крапка”, – заявив прем’єр.

Він також підкреслив той факт, що Україна накопичила достатньо газу для проходження опалювального сезону. Таким чином йому нічого не загрожує, додав Гройсман.

Згідно з інформацією наближених до переговорного процесу джерел, в кінці опалювального сезону (квітень 2019-го) українців чекає ще одне подорожчання газу. При цьому тариф підвищать таким чином, щоб українці платили на 20% менше ринкової ціни (для цього ціни доведеться підняти приблизно на 20-30%).

Уже в 2020 році. згідно домовленостей з МВФ, в Україні ціни на газ для населення повинні повністю зрівняти з імпортним паритетом. Нова ціна буде залежати від ситуації на світовому ринку.

Під час засідання гройсман додав, що прийнята напередодні урядом програма субсидій дозволить захистити всіх українців, які мають потребу в цьому, а ті “хто має невисокі доходи, вже мають субсидії” та підвищення їх не зачепить.

Також прем’єр підкреслив, що одночасно з підняттям ціни на газ уряд виділив 14 млрд грн на заходи енергоефективності – утеплення будинків, заміну вікон і модернізацію теплоносіїв, що має допомогти на 60% заощадити споживання тепла.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.