У Калуші хочуть встановити відеокамери, щоб контролювати перевізників

На офіційному сайті Калуської міської ради оприлюднений проект рішення, яким планується внести зміни до програми розвитку автотранспорту загального користування міста Калуш на 2017-2019 роки.

За програмою на цей і наступний рік було передбачено фінансування в розмірі по 61 тис. гривень. Більша частина коштів — по 45 тис. гривень на рік — мали бути спрямовані на підключення та обслуговування GPS-трекерів задіяних на міських маршрутах до єдиної GPS-системи контролю, інформують “Вікна”.

За проектом рішення, 45 тис. гривень цього і наступного року пропонується спрямувати на ніші цілі: замість обслуговування системи GPS-трекерів, яка так і не запрацювала, хочуть встановити камери спостереження за рухом транспортних засобів, які здійснюють перевезення на автобусних маршрутах загального користування.

Як пояснив у коментарі «Вікнам» начальник управління економічного розвитку міста Юрій Соколовський, камери відеоспостереження цього року планують встановити на кінцевих точках міських маршрутів: на вокзалі, біля кладовища на Височанці і біля лікарні в Підгірках. Якісна камера, за його словами, коштує 11-12 тис. гривень. Але будуть й ніші витрати, зокрема, на протягування кабелів, тож, не виключено, що вдасться встановити не три, а менше камер відеоспостереження. У такий спосіб міська влада зможе контролювати рух автобусів. Крім того, камерами зможе скористатися і поліція для контролю за правопорядком.

Однак міська влада не відмовляється і від запровадження системи GPS-контролю. За словами Юрія Соколовського, наступного року має відбутися конкурс на міські пасажирські перевезення, в умовах якого планують прописати оснащення транспортних засобів GPS-трекерами.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.