У Чорному лісі пошуковці натрапили на людські останки. ФОТО

Останки чотирьох людей виявили на Прикарпатті на околиці лісу.

Чорний ліс поблизу села Павлівка досліджували фахівці комунального підприємства “Пам’ять” та товариства “Меморіал”. Шукали могилу українських націоналістів, розстріляних німцями біля Франківської філармонії 1943-го року. Втім, знайшли дещо інше, інформує 5 канал.

Під час проведення планових робіт із пошуку масових поховань жертв нацистського терору пошуковці виявили людські останки. Припускають, що натрапили на залишки міні-шпиталю Української повстанської армії.
У ямі виявили останки чотирьох людей. Їхні кістки були розкидані хаотично майже на поверхні. Історики припускають, що кілька років тому тут побували чорні археологи. Тож встановити причину смерті цих людей доволі складно, адже фрагменти скелетів втрачені. Але судмедексперту вдалося визначити стать трьох загиблих та їх приблизний вік.

“Один скелет чоловічої статі, віком десь 40-45 років. Другий скелет жіночої статі, молодший трохи, десь 35, не більше 40 років. І третій скелет також чоловічий, у межах десь 40 років”, – розповідає судмедексперт Омелян Левицький.

Ложка, два бідони, окуляри, а ще – фрагменти одягу та взуття й угорські монети, які були в обігу в середині минулого століття. Все це також було у ямі. Та найбільше увагу дослідників привернули речі медичного вжитку, які наштовхнули на думку про повстанський шпиталь.

Всі ці предмети, за словами істориків, нагадують побут повстанської криївки. Припускають, що вона могла діяти у 1943 році.

“Під кінець 1943 року німецькі окупанти вже мало показувалися в лісі, тому що ліс був повністю під контролем Української повстанської армії. Тут могла знаходитися та чи інша повстанська сотня, відповідно, лікарська частина цієї сотні могла собі оформити таку землянку, криївку, будемо говорити. Мабуть, це шпиталь”, – припускає директор КП “Пам’ять” Василь Тимків.

Читайте також  На Прикарпатті у чоловіка вилучили наркотиків на 100 тисяч гривень

Розкопки на цьому місці незабаром планують продовжити. Історики припускають, що тут поховано більше осіб, та сподіваються знайти інші артефакти, які дозволять краще зрозуміти, ким були ці люди та за яких обставин загинули.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.