Біохімік Володимир Лущак: McDonalds в Івано-Франківську – це диверсія проти здоров’я моїх земляків

В деяки місцевих ЗМІ з’явилась інформація, що всесвітня мережа фастфуду McDonalds має намір зайти з мережею своїх закладів в Івано-Франківськ.

Зазначається, що міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зауважив, що представники фастфуду розглядають кілька варіантів щодо місця під McDonalds. Найцікавіше для них – приміщення колишнього “Молочного кафе” у центрі міста.

Одні франківці раді такій новині, інші – застерігають, що це може погано відобразитися на здоров’ї, інформує Фіртка.

Відомий професор біохімії Володимир Лущак, зазначив, що володіє інформацією про так званий “Західний тип харчування”, зокрема про “швидке харчування”, і наголошує, що McDonalds в Івано-Франківську – це величезна диверсія проти здоров’я моїх земляків.

“Швидка їжа на Заході вже серйозно розглядається як один з ключових факторів ожиріння людей з такими наслідками, як прискорене старіння, цукровий діабет, серцево-судинні і ракові захворювання, патології нервової системи, як то хвороби Альцгеймера і Паркінсона. Я вже не говорю про “дрібніші” неприємності”, – зазначає професор.

Відтак додає, що нас є чудова традиційна кухня і в Івано-Франівську безліч якісних місць, де можна смачно поїсти якісну їжу.

“У зв’язку з епідемією ожиріння Прем’єр Великобританії ініціювала введення спеціального податку на цукор (реально як на алкогольні і тютюнові вироби), а мер Ліверпулю в якийсь час заборонив в’їзд машин з кока-колою у їхнє місто. Думаю, що наша влада просто не знає цього, а громадськість міста повинна дбати про своє здоров’я. особливої шкоди такі заклади завдають дітям. Тому, якщо хочемо мати здоровіших дітей, варто не допускати таких речей у нас”, – наголошує Володимир Лущак.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.