“Єврономери можуть зникнути”: Рада приготувала остаточне рішення

В Україні прийняті за основу законопроекти (№8488 і №8487) не тільки посилять штрафи і контроль, а й зобов’яжуть при ввезенні машини вносити грошову гарантію.

Це призведе до того, що ввозити машини на єврономерах буде просто невигідно. Фінансова гарантія – гроші, які держава отримає, якщо власник авто обдурив митників і вирішив кататися на авто без української реєстрації і не платити за розмитнення. У результаті в українців зникне будь-якої стимул ввозити “єврономери” в кінцевому результаті заплатити доведеться стільки ж, скільки і при звичайному розмитненні.

Як пояснює юрист Олександр Плахотник, це означає, що розмір такої гарантії має відповідати вартості розмитнення. “Якщо визначити вартість неможливо, то розмір гарантії рахують, виходячи з максимальних ставок”, – відзначає юрист. Водночас адвокат Олексій Кур впевнений: таке нововведення може призвести до “зникнення єврономерів як явища”.

Варто нагадати, що раніше повідомлялося про те, що 22 жовтня з’явилася інформація, що Верховний Суд визнав законним використання автомобілів з іноземною реєстрацією, ввезених в Україну в режимі “транзит”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.