В Івано-Франківську поліція викрила ділків, які організували «правильну» оцінку майна та видачу відповідних документів (фото)

В Івано-Франківську поліція викрила групу осіб в організації корупційної схеми проведення експертних оцінок майна.

За певну винагороду фігуранти занижували вартість майна суб’єктів декларування, щоб останні мали змогу не вносити зміни у свої декларації про придбання майна та мінімізувати сплати обов’язкових податкових платежів, пише Фіртка.

Ціна «спеціальної» оцінки коливалась від 1500 до 2500 гривень.

Оперативники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області Нацполіції встановили, що до складу злочинної групи входили 5 осіб – керівник та працівники товариства, яке офіційно здійснює діяльність у сфері оцінки майна.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК України, правоохоронці задокументували більше ніж 10 фактів отримання ними неправомірної вигоди.

“За видачу документів, що посвідчують купівлю-продаж транспортних засобів та за фальсифікацію актів технічного стану транспортних засобів фігуранти одержали від суб’єктів декларування понад 60 тисяч гривень. Наявність даних документів надавало можливість службовим особам – суб’єктам відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, не повідомляти НАЗК про суттєві зміни у майновому стані та уникати відповідальності за порушення вимог фінансового контролю”, – розповідають в управлінні захисту економіки.

У вівторок, 30 жовтня, оперативники УЗЕ, слідчі Івано-Франківського відділу поліції за процесуального керівництва Івано-Франківської місцевої прокуратури затримали трьох членів групи під час одержання ними чергового траншу неправомірної вигоди за проведення «правильної» оцінки майна та видачу відповідних документів. А саме, 5 600 тисяч гривень.

На даний час трьох фігурантів затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголошено їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією майна.

Читайте також  Франківці отримають подарунки, якщо переодягнуться Василем і Маланкою

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.