Шахраї почистили банківську картку франківця на 42000 гривень

Найчастішим способом шахрайства являється викрадення коштів з банківських карток через телефон або інтернет. Саме так злочинці обдурили франківця.

46-річний мешканець Івано-Франківська розповів, що до нього зателефонував невідомий і представився співробітником служби безпеки банку. Аферист повідомив, що з карткового рахунку заявника нібито хтось намагався зняти гроші.

Невідомий запевнив, що гроші можна вберегти, але для цього їх необхідно перерахувати на інший активний рахунок. На таку пропозицію потерпілий погодився і перечислив кошти в сумі 42 000 гривень. Пізніше франківець збагнув, що кошти переказав зловмиснику і звернувся до поліції.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 ( Шахрайство) Кримінального кодексу України, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Правоохоронці вкотре наголошують, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною. Якщо ж ви постраждали від зловмисників, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.