Гроші в борг: що потрібно знати тим, хто позичає гроші

Грошові відносини можуть зіпсувати навіть найміцніші родинні та дружні зв’язки, не дарма кажуть, що краще позичати гроші у чужих людей, ніж у знайомих. Які правила потрібно знати, збираючись дати гроші в борг?

Питання грошей дуже відповідальне, тому перед тим як дати гроші в борг потрібно все обдумати і зважити, передбачити всі можливі варіанти розвитку подій. Якщо вас щось зупиняє, якщо ви не впевнені в людині або ви просто не хочете – навчіться говорити “ні”, це ваш вибір і ваше право, за яке вам не повинно бути соромно. Отже, що потрібно зробити, до того як позичити гроші?

Не давайте відповідь відразу. Перше, що потрібно зробити, коли у вас просять позичити грошей, це подумати про те, на що ви збиралися витратити відкладені гроші. Можливо, сума зібралася якось сама собою і особливої потреби їх витрачати у вас зараз немає, в такому випадку, ви не поспішаючи можете все обдумати і позичити.

Якщо ж ви довго збираєте на якусь певну річ або вже півроку відкладаєте гроші на відпустку, то з рішенням не варто поспішати. Навіть якщо гроші просить близька людина, поцікавтеся, на які потреби, звичайно, якщо справа пов’язана зі здоров’ям, тут вже все залежить від вас, але відпустка може трохи почекати, а ваша допомога може врятувати людині життя. Якщо ж ці гроші зовсім не зайві, а людина позичає у вас на новий диван, то краще добре подумайте, чи не будете ви потім про це шкодувати і як це позначиться на ваших взаєминах.

Відповідайте чесно на питання: “Чи готові ви втратити ці гроші назавжди?” Якщо якість вашого життя не постpaждає і відсутність цих грошей ніяк не вплине на ваше життя, то сміливо можете давати в борг.

Читайте також  "Голос Країни": франківчанка Ольга Борин увійшла до команди Сергія Бабкіна. ВІДЕО

Якщо ж, у разі, якщо гроші в строк вам не повернуть, у вас не буде чим заплатити за квартиру або до цього терміну вам потрібно вирушати в поїздку або передбачаються ще якісь важливі витрати в сімейному бюджеті і ви покладаєтеся на ці гроші, то відповідь очевиднa. У такому випадку гроші краще не давати в борг, ні на день, ні на місяць, навіть найкращому другові, так як існує ймовірність, що фінансові взаємовідносини можуть назавжди зіпсувати вашу дружбу.

Допомагайте гідним і тим, кому довіряєте. Це цілком логічно, щоб позичати гроші, потрібно бути впевненим в тому, що людина взмозі їх повернути, що вона досить порядна і чесна, що не забуде про ваш борг або не зникне в невідомому напрямку. Якщо людина гідна і викликає повагу, тоді не важливо хтоце, ваш брат, близький друг або сусід по гаражу, головне, довіра. Гідна людина ніколи не підведе вас і не заподіє труднощів, з нею не буде несподіваних ситуацій і затримок, тому що вона докладе всіх зусиль, щоб виконати свої обіцянки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.