Замість вакцин і ліків – Комп’ютер за 1,5 мільйона і ноутбук за 800 тисяч! Що купує відомство Супрун?

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун вже довгий час одна з найкращих ньювсмейкерів у країні. Її поради про те, що людям можна сидіти на холодному або про те, кому можна пити молоко – безцінні.

Не варто забувати, що роздаючи ці поради в.о. міністра встигає їздити по різних екзотичних країнах.

Особливо їй полюбилося Балі, про що 9 листопада, запитали депутати у прем’єра Володимира Гройсмана.

За інформацією Знай.ua, Супрун їздить до країн з теплим кліматом на різні зустрічі, присвячені фінансовим питанням. Як то кажуть, поєднує приємне з корисним.

Як йдеться у статті, поки в країні не вистачає необхідних вакцин і людям доводиться витрачати величезні гроші, щоб знайти необхідні ліки, в МОЗ вирішили закупити техніку на три мільйони гривень. І це не якесь медичне обладнання, а ноутбук і персональний комп’ютер.
Складно сказати, що ж це за техніка за таку ціну, але видно в МОЗ щось знають.

«Без технічних характеристик складно сказати, чому за комп’ютер і ноутбук така ціна, – розповів працівник київської IT- компанії Павло. – Але в будь-якому випадку якщо і є така техніка, вона призначена тільки для спеціалізованих компаній. Для звичайного користування це дивна вартість».

“А тепер давайте порахуємо, скільки за ці гроші можна було б купити вакцин від грипу, адже не треба бути провидцем, щоб зрозуміти, що скоро настане епідемія цієї хвороби, як у нас зазвичай відбувається в зимовий період у країні, – йдеться у публікації.

За офіційними даними, вартість вакцини зараз коливається від 200 до 350 гривень.

У МОЗ кажуть, що лікування грипу, за різними оцінками, обійдеться пацієнту від 420 до 2 800 в залежності від тяжкості перебігу хвороби.

Читайте також  Україну накриють потужні магнітні бурі

Прості підрахунки говорять, що замість цієї дорогої техніки, яка ще не зрозуміло для чого, відомство могло б закупити 15 тис. вакцин від грипу.

“Але видно бажання мати ноутбук і комп’ютер за три мільйони гривень важливіше, ніж здоров’я українців, – запитує автор статті.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.