На Івано-Франківщині від кору померла жінка

На Івано-Франківщині зареєстровано один летальний випадок кору. Від цієї інфекційної недуги померла жителька села Лісна Тарновиця.

Державна установа «Івано-Франкіський обласний лабораторний центр МОЗ України» інформує, що станом на 9 листопада 2018 року в Івано-Франківській області зареєстровано 3816 звернень з підозрою на кір, у тому числі дітей віком до 17 років – 2796 осіб, тобто 73,3%.

Госпіталізовано 2625 осіб, у тому числі дев’ять перебували у відділенні інтенсивної терапії.

Серед захворілих –954 особи щеплені згідно календаря щеплень (отримали дві дози), 722 – отримали одне щеплення, 1285 – не щеплені, у решти – 855 особи відсутні відомості про щеплення.

Лабораторно підтверджено – 307 випадків, що становить 8 %.

Серед вагітних зареєстровано чотири випадки: два у Рожнятівському районі (один лабораторно підтверджений), один – у Косівському районі (лабораторно підтверджений), ще один – у Верховинському районі. Зареєстровано один летальний випадок кору (лабораторно підтверджений) у мешканки с. Лісна Тарновиця Надвірнянського району.

Всього у спалахах захворіло 564 особи, в тому числі 480 дітей до 15 років, лабораторно підтверджено діагноз у 54 випадках.

Нагадуємо, кір – це небезпечне і дуже заразне вірусне захворювання, що швидко поширюється. 9 із 10 людей, з якими контактувала інфікована людина, теж захворіють, якщо вони не були щеплені чи не перехворіли на кір. Зупинити спалах може тільки вакцинація. Міністерство охорони здоров’я закликає батьків захистити своїх дітей та зробити їм профілактичне щеплення проти кору в тому разі, якщо вони не отримали щеплення згідно з календарем.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.