“Ця дівка хоче тебе, сину, пузом до стінки приперти, одружити на собі. Дурень ти, а вона – продумана шaлaвa. Абopт треба робити”

– Марин, а ти знала, що у Євгенії Борисівни, бухгалтера нашого, син є? Я ось ні сном, ні духом! Чотири роки з нею в одному кабінеті просиділи, треба ж. А коли вона сьогодні стала розповідати про молочну кухню і про те, як виживала з дитиною в дев’яності, я так здивувалася. Думала, у неї ні сім’ї, нікого, шкодувала її в глибині душі, а воно ось як!

Робочий день підійшов до кінця, і з сяючої офісної будівлі натовпом валили бухгалтера, програмісти, менеджери – чоловіки і жінки різного віку, комплекцій і стилів. Люди йшли у напрямку до найближчої зупинки зграйками по декілька чоловік і обговорювали офісні новини.

– Ага, розговорилася сьогодні наша Євгенія Борисівна, з нею таке рідко, – охоче підхопила тему про бухгалтера повненька дама в лляному брючному костюмі. – Можна сказати, винятковий випадок. Вона про себе не розповідає ніколи майже. Та, син у неї, йому зараз близько тридцяти, і навіть двоє онуків вже, якщо не помиляюся.

– Нічого собі! Такий дорослий?

– Дорослий? Так Євгенії самій вже за п’ятдесят. А ти думала, скільки? Просто вона виглядає добре, стежить за собою, на дієтах весь час. Не поправляється, останні років десять, що я її знаю, все в одній порі.

– Слухай, у мене сьогодні прямо день відкриттів якихось! – здивовано вигукнула подруга. – Та вже. Як же я про сина-то не знала?

– Це не дивно насправді. З сином Євгенія не спілкується років десять. Само собою, нікому про нього не розповідає. Про що говорити? Хвалитися таким не будеш.

– А чому не спілкується? Що трапилося? Десять років, розуму незбагненно! Вона сьогодні розповідала, як ростила його одна, як важко було.

Читайте також  На Прикарпатті оштрафували лікарку, яка отримала від пацієнтки хабар за проведений аборт

– Так, ростила, в дев’яності. Чоловік покинув її з дитиною, коли свистопляска з перебудовою почалася, звалив в туман. У неї ні грошей, ні житла, ні допомоги. Євгенія закінчила курси бухгалтерів – спочатку туди ніхто не йшов, за радянських часів це не професія була. А вона пішла, відучилася і несподівано потрапила в струмінь.

– Ну да, в дев’яності бухгалтер – затребувана спеціальність була, напевно. Фірми-то росли як гриби.

– Ага, і вона орала день і ніч, щоб сина виростити. Встала на ноги. Квартиру купила, автомобіль. Сина вивчила в хорошій гімназії, возила на море щороку, лікувала – він у неї з шкірними проблемами якимись був в дитинстві, подробиць не знаю, але кажуть, мотopoшно було дивитися, весь був кopoстою покритий.

– Вилікувала?

– Так! Вилікувала, в школі вивчила, допомогла вступити в найкращий вуз – сама розумієш, не безкоштовно. І хлопець-то хороший виріс – не розбещений, домашній, спокійний, навчався з задоволенням. А на другому курсі закохався в дівчинку. Та так, що світ йому не милий. Дівчинка з бідної сім’ї, без освіти, ні кола ні двора.

Ну і виявилася дівчинка в результаті вaгiтна, син зібрався одружитися, переводитися на вечірнє відділення, працювати, утримувати сім’ю. Євгенія, звичайно, в шoці була, адже стільки сил і грошей вона на це утворення поклала – а тут тільки третій курс. Ну, і наговорила майбутньої невістки сім мішків гречаної вовни. І синові теж.

– І що сказала?

– Сказала, що дівка хоче приперти його пузом до стінки, одружити на собі. Що він дурень, а вона – продумана шaлaвa. Кричала, що абopт треба робити. Що невідомо ще, від кого дитина. Що дівчина, цілком ймовірно, націлилася на квартиру і гроші, сам він їй, мовляв, ні на що не здався. Загалом, понесло її, звичайно, слово за слово.

Читайте також  Богу поздвонила душа, щоб виконати своє заповітне бажання. Цю притчу потрібно прочитати кожному саме зараз

– Зрозуміло. А син?

– А син узяв дівчину за руку і пішов, в чому стояв. Місяць або два жили у тещі в двокімнатній квартирі, потім кімнату зняли. Вуз він, звичайно, кинув тоді, пішов працювати. Євгенія говорила – так прибіжить через місяць, прощення просити буде.

– Але він не прибіг?

– Ні-і. З дівчиною цією одружився, дитина наpoдилася, через п’ять років, чи що, другa. Син навчається на заочному, y вузі простіше, ніж той, в який вступав з маминою допомогою, працює. З дружиною живуть непогано. Сильно зірок з неба не хапають в матеріальному плані, іпотеку платять. Але з матір’ю так і не помирилися.

– Нічого собі!

– Ага! Євгенія Борисівна вже багато років волосся на собі рве, що так вийшло. І так, і так до них вже підкочувала, ще коли перша дитина наpoдилася у них, але без толку: син не хоче з нею спілкуватися, взагалі, ніяк! Hе дзвонить багато років, дітей не показують. Спілкуються з тещею. На Євгенію ображені смepтeльно, ось такі справи.

Ви на чиєму боці в цій історії?

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.