У 20 років вона стала мамою 7 дітей. Справжня героїня!

20-річна дівчина покинула навчання, забула про особисте життя і мріях, вона повернулася в своє село, щоб поодинці підняти на ноги 7 дітей.

Поки її ровесниці зависають у соцмережах, бігають на дискотеки і вибирають наряди, 20-річна Христина Євтушенко поодинці ростить шістьох хлопчиків і одну дівчинку. Джерело

Кожен день немов маленький подвиг. Крім виховання дітей вона веде велике підсобне господарство. Які вже тут дівочі мрії!

 

Два гоpя поспіль

Дорослі проблеми лягли на плечі Христини після смеpті батьків. Два роки тому в їх будинок прийшла бiда. Спочатку від раky помеp 46-річний глава сімейства Микола Євтушенко. У селі кажуть, працьовитий був чоловік, любив поезію.

А через рік не стало матері – Віра Євтушенко, залишившись без чоловіка, не витримала навантаження і одного разу вночі впала без свідомості. Лікарі сказали: «Вiдірвався тpoмб». Помepла в лікарні.

У подружжя Євтушенко залишилося вісім дітей! Найменшому Жені – 4 роки. Старша дочка Христина в цей час закінчила перший курс коледжу, де вчилася на технолога громадського харчування. Хотіла стати кухарем-кондитером. Але навчання довелося кинути.

«Дітей не віддам!»

– У день маминого поxoрону до нас приїхали дві жінки з відділу опіки. Я відразу все зрозуміла. Сказала їм, що жодної дитини в дuтбудинок не віддам, – згадує Христина.

– Вони не стали наполягати, але попередили, що молодших братів і сестру все одно скоро заберуть. Говорили, що всіх дітей мені ніхто не довірить, мовляв, я ще молода без освіти і без чоловіка.

За сім’ю заступилися місцеві влади. Сільські депутати і адміністрація пообіцяли, що допоможуть з ремонтом і з опаленням. А голова селища особисто поручився за Христину перед співробітниками відділу опіки.

Читайте також  Фахівці виявили аномальні зміни в організмі хворих на коронавірус

Опіка дала Христині півроку випробувального терміну. Якщо впораєшся – твоя взяла. І вона впоралася.

Розклад на день

Кожен день Христини починається о 6:30 ранку. Насамперед треба вигнати корову в стадо. О сьомій годині сніданок.

Спочатку з дому йдуть школярі Льоша, Костя і Валера. Потім Христина веде в дитячий сад найменших Женю і Дашу. Далі починаються клопоти по господарству: нагодувати свиней, кіз і кроликів, випрати, прибрати в кімнатах і приготувати обід.

До вечора вся сім’я в зборі. Хтось грає, хтось робить уроки. Христина строго перевіряє всі домашні завдання. О сьомій годині вечора доїння корови. О 22.00 відбій.

– Раніше ми тягали воду зі свердловини у дворі. Це важко. Але адміністрація допомогла: тепер в будинку є водопровід і каналізація, – розповідає Христина, – скоро повинні відремонтувати опалення.

Старший брат поспішає на допомогу

Всю чоловічу роботу після смерті батька виконує найстарший з братів – 19-річний Артем. Він вчиться в сусідньому місті на техніка-механіка. Додому вибирається тільки по вихідним.

У кожної дитини в сім’ї Євтушенко є свої обов’язки. Наприклад, 10-річний Валера краще всіх управляється з тваринами. Знає кого і скільки годувати. А Костя краще всіх допомагає по дому.

Подруги Христину не розуміють. Кажуть, що вона перекреслює свою молодість. Але вона їх не слухає:

– У мене тільки одна мрія – поставити дітей на ноги і дати їм освіту. Крім мене у них нікого немає.

Про особисте життя Христина поки і не думає – не до того. Звичайно ж, хоче в майбутньому здобути освіту. Але поки не до цього! Зараз вирішила піти а курси перукарів, щоб самій стригти братів і сестричок …

Читайте також  У Франківську до лікарні потрапили ще четверо дітей, які отруїлися в садочку “Ластівка”

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.