У Калуші на місці хлібокомбінату хочуть збудувати шість висоток

У п’ятницю, 16 листопада відбулося громадське обговорення проекту детального планування території на вул. Пекарська, 2.

Площа земельної ділянки становить 2,28 га, тут розташований старий калуський хлібокомбінат. Майновий комплекс викупило ТзОВ «ДЕЙ-СОН», земельну ділянку товариство орендує, інформують “Вікна”.

Нагадаємо у липні Калуська міська рада надала дозвіл на розроблення проекту детального планування території щодо зміни цільового призначення земельної ділянки для будівництва багатоквартирних житлових будинків з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Зараз цільове призначення земельної ділянки – для розташування виробництва.

Згідно з представленим на слуханнях проектом детального планування території, до якого, до речі, не було жодних зауважень, на території хлібокомбінату пропонується збудувати шість житлових будинків на вісім-дев’ять поверхів, кожен на три під’їзди. Сумарно тут буде 405 квартир. За новими будівельними нормами, які вступили у дію з вересня цього року, забудова може зайняти не більше 35-40% площі земельної ділянки. За розробленим проектом, площа забудови є значно меншою – близько 17%. Крім того схемою планування забудови передбачені два дитячі майданчики, чотири – спортивні. У цьому місці прокладені інженерні мережі, проектом передбачено їхнє винесення. Як йшлося на слуханнях, за будівельними нормами такий житловий комплекс має мати близько 400 паркувальних місць. Це досить багато, тому передбачені підземні паркінги.

Після проведення громадських слухань проект детального планування території на вул. Пекарська, 2 винесуть на затвердження сесії міської ради.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.