У Вовчинцях на землях сільськогосподарського призначення будують житловий комплекс

В приміському селі Вовчинці будують ЖК «Затишна оселя» з порушенням генплану та сумнівною схемою замовників-підрядників. Житловий комплекс зводять на території, яка надана для пропаганди передового досвіду ведення сільського господарства. Згідно чинного генплану міста, ця територія відноситься до земель сільськогосподарського призначення. Тож будівництво житла тут не передбачено.

У березні Івано-Франківський МВК видав містобудівну документацію на будівництва житлового комплексу «Затишна оселя» неподалік ТЦ «Метро» по вулиці Потічна, 1. Отримало ці документи ПРАТ «Івано-Франківське племпідприємство». Цього ж місяця ДАБІ видало для цієї фірми і декларацію про початок будівництва, інформує Побудовано в Івано-Франківську.

 

Цікаво, що за цією адресою ДАБІ надала два дозволи різним фірмам. Один пакет документів для ПРАТ «Івано-Франківське племпідприємство», генпідрядником будівництва виступає агропромислова фірма «Злак». А в іншій документації замовником будівництва виступає саме агропромислова фірма «Злак», а генпідрядником вже третє підприємство – компанія «ЛММ-Сервіс».

 

У земельному кадастрі за адресою «Потічна, 1» є кілька земельних ділянок. Та, що активно забудовується, надана Вочинецькою сільрадою в оренду ПРАТ «Івано-Франківське племпідприємство» для дослідних і навчальних цілей, пропаганди передового досвіду ведення сільського господарства. Площа території складає більше 3 га. Інша ділянка площею 2 га передбачена для багатаповерхової забудови, належить Вовчинецькій сільській раді і в оренду не передавалася. Щодо решти земельних ділянок інформація відсутня.

 

Засновниками компанії  «ЛММ-Сервіс» є Човганюк Василь Дмитрович та Шеремета Мирослав Михайлович. Василь Човганюк разом з сином Володимиром та Угренюком Василем Петровичем є засновниками АПФ «Злак».

 

ПРАТ «Івано-Франківське племпідприємство» засновано акціонерами. Контрольним власником є дружина Василя Човганюка Галина. Керівник – Шеремета Марія Володимирівна.

 

джерело http://pobudovano.com.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: