КОРУПЦІЯ ЗНИЩУЄ УКРАЇНУ ЩЕ БІЛЬШЕ, НІЖ АГРЕСОР — ДЕРЕВ’ЯНКО

Влада в Україні демонструє повну відсутність політичної волі до боротьби з корупцією.

Про це заявив народний депутат від партії “ВОЛЯ” Юрій Дерев’янко під час парламентських слухань

Щоб подолати корупцію, потрібно мати не тільки хороші антикорупційні закони, а найважливіше, що потрібно мати — це політичну волю для того, щоб їх виконувати”, — сказав депутат.

Він зазначив, що сьогодні в країні відсутні реформи та економічні інвестиції. “І  причина не лише у війні, а в першу чергу — в корупції“, — додав Дерев’янко.

Ми як найбільша Європейська держава залежимо від МВФ, від інших закордонних держав, від Божої ласки, а влада як і раніше продовжує нас обманювати, брехати і красти”, — підкреслив він.

 

Корупція знищує державу ще більше, ніж агресор”, — вважає нардеп.

Він додав, що корупція протягується від кабінету Президента України до комітетів Верховної Ради, і  в тому числі до кабінету звичайного співробітника в ЖЕКу.

“Влада демонструє повну безвідповідальність і відсутність політичної волі до боротьби з корупцією. Ви тільки згадайте мільярдні розкрадання урядом Яценюка, офшорні скандали Президента, голови його адміністрації, голови Нацбанку, міністра фінансів, заступника керівника РНБО“, — констатував парламентар.

Дерев’янко вважає, що потрібно ухвалити закон про тимчасові слідчі комісії, і створити в парламенті ТСК щодо питань розслідування корупційних скандалів навколо найвищих посадовців.

“Як співавтор закону про люстрацію хочу вам сказати, що тільки зусиллями активістів крок за кроком вдається відвойовувати, викидати з посад тих чиновників, яких влада до цього часу утримує на цих посадах. Чинна влада в тому числі саботує виконання цього закону”, — зазначив Дерев’янко.

Він вважає позитивним моментом те, що Національне антикорупційне бюро запрацювало.

Проте є тривожні сигнали, коли НАБУ оперативно не реагує на повідомлення про скоєні корупційні злочини, не порушує кримінальні справи, прикриваючись нібито недостатньою кількістю інформації.  Але НАБУ — це організація, до якої поки ще є довіра. Сподіваємось, що НАБУ виправдає цю довіру“, — зазначив нардеп.

Дерев’янко підкреслив, що партія “ВОЛЯ” бачить подолання корупції шляхом здійснення наступних кроків:

Читайте також  Заступника голови Держводагентства схопили на гарячому при отриманні чималого хабара

1.  Посилення фінансової незалежності політичних партій, заборона передвиборчої політичної реклами, запровадження прозорого фінансування передвиборної агітації (для цього потрібно ухвалити законопроекти № 2123а, та 1470).

2. Зниження прохідного бар”єр для політичних партій. Високий бар”єр гарантує прихід до влади великих грошей та адмінресуру та не дає можливості оновитись українській політичній системі.

3. Розділення влади і бізнесу (законопроект 2097а).

4.  Встановлення правил діяльності коаліції, для чого необхідно внести зміни в Регламент (законопроект 4331).

5. Введення кримінальної відповідальності народних депутатів за неособисте голосування (законопроект 2064).

6.  Проведення реального перезавантаження судової влади.

7.  Впровадження кримінальної відповідальності у випадку якщо держслужбовці, строк повноважень яких закінчився, продовжують працювати на посадах, зокрема в ЦВК (законопроект  2349а).

8.  Ліквідувати зарегульованість і штучну монополізацію економіки та нарешті почати здійснювати  реальні кроки із деолігархізації  (законопроект  2573).

9.  Зробити процес люстрації незворотнім і щоб працювало гасло “закон один для всіх”  встановити кримінальну відповідальності за зловживання владою при невиконанні закону “Про очищення влади” (законопроект 2314 — внесення змін до ст. 364 КК).

 

 

передає http://firtka.if.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: