У Рівному батьки учнів школи №23 вимагають зачинити заклад

19 листопада о 8 годині ранку три десятка батьків зібралися біля ЗОШ №23. Вони сьогодні не пустили своїх дітей на навчання, адже бояться за їхнє життя.

Нещодавно у цій школі померла 23-річна вчителька початкових класів. У неї виявили менінгококову інфекцію. Після того в освітньому закладі провели профілактичні заходи, а також перевірили учнів, які контактували з вчителькою.

Лабораторний центр оприлюднив інформацію, що 4-ро осіб є носіями інфекції. Це і злякало батьків. Вони сьогодні звернулися до директора Олега Кроля, аби дітям знову взяли мазки. Втім, керівник закладу відмовив, адже це не вйого компетенції.

Головний епідеміолог Рівненської області Віктор Мороз поспілкувався з обуреними батьками. Разом домовилися, що із завтрішнього дня у школі знову проведуть перевірку на наявність небезпечної інфекції. За це потрібно буде заплатити 30 гривень (за одну пробу). Фахівці візьмуть мазки не лише у тих дітей, які контактували, а й в усіх охочих.

Нагадаємо, інкубаційний період менінгококової інфекції триває 10 днів. Вона передається повітряно-крапельним шляхом, через кашель та чхання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.