Для отримання субсидій не потрібно виписувати членів сім’ї з житла: пояснили усі нюанси

Для того, щоб отримати субсидію, не потрібно виписувати членів сім’ї з житла. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева в ефірі “112 Україна”.

“У випадках, коли хтось із членів домогосподарства зареєстрований за місцем проживання, але знаходиться за кордоном, береться довідка з країни-проживання, що він там працює офіційно і платить внески до Пенсійного фонду тієї країни, ми беремо до уваги цю довідку і тоді призначаємо субсидію. Якщо вчиться – не потрібно, там дається довідка про те, що людина вчиться. Якщо людина вчиться або у відрядженні – це виняток, при яких навіть без довідки ми можемо призначити субсидію”, – заявив він.

У випадках, якщо член сім’ї, прописаний в житло, знаходиться за кордоном нелегально, отримати право на субсидію також можна, зазначив міністр.

“Якщо людина працює нелегально, тоді він повинен заплатити тут ЄСВ за 3 місяці, це близько 2400 грн, і після цього отримати право домогосподарства на субсидію”, – заявив він.

“Якщо члени домогосподарства проживають за іншою адресою в нашій країні, то комісія може прийняти рішення і виключити зі складу домогосподарства. Якщо людина зареєстрована, але проживає за кордоном, то варіантів два, про які я вже говорив”, – підвів підсумок міністр.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.