Рада проголосувала за введення воєнного стану в 10 областях України

Верховна Рада затвердила указ президента Петра Порошенка про введення воєнного стану.

За відповідне рішення проголосували 276 депутатів, інформує Фіртка із посиланням на Українську правду.

Відповідно до указу президента, воєнний стан вводиться з 9 години 28 листопада.

Під час виступу в Раді президент повідомив, що частково змінив свій указ. Він запропонував запровадити воєнний час не по всій території України, а лише в 10 областях.Йдеться про області, розташовані вздовж російського, молдавського кордону та на орного та Азовського морів, узбережжі Чорного та Азовського морів.

Він триватиме 30 днів, тобто до 27 грудня.

Нагадаємо, зранку 25 листопада три українські військові кораблі направлялися з Одеси до Маріуполя. Їхнє попередження про перетин Керченської протоки російські прикордонники начебто не отримали. Росіяни розцінили це як перетин кордону. Кораблі ВМС РФ спробували заблокувати українців, один з кораблів протаранили.

Росія закрила Керченcьку протоку для проходу будь-яких кораблів. У небо підняли вертольоти та штурмовики. Ввечері стало відомо про затримання ФСБ трьох українських кораблів. Затримування супроводжувалося вогнем. Поранені шестеро українців, двоє з них – у важкому стані.

Президент призначив засідання воєнного кабінету та РНБО. Головне питання екстреного засідання – можливість введення воєнного стану. За його підсумками Порошенко запропонував Верховній Раді протягом двох днів ухвалити рішення про введення воєнного стану. Якщо депутати підтримають указ президента, воєнний стан триватиме 60 днів по всій території України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.